Ledelses-vacuum lammede Oracle

31-01-2003 16:46 Hans Henrik31 Jan 2003 15:46 - Morten Brandt
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Paul Cayard selv har fra sin højtbetalte orlov ikke tidligere kommenteret på sagen. Mange andre sejlere og kommentatorer er dog nået til enighed forlængst: Cayards karisma og Ellisons ego var en dårlig cocktail. Så hellere betale ham, end risikere, at han pludselig sejlede for et af de konkurrerende syndikater.

"Man skal endnu længere tilbage end det" siger Paul Cayard til yachtracing.com:
"Hvorfor ansatte han mig overhovedet?"
Naturligvis fordi Paul Cayard var meget interessant for AC debutanten Larry Ellison. Han kom med masser af erfaring og aktiver fra AmericaOne 2000 projektet, men der var mere i det end som så.

"En del af det oprindelige handlede mere om salget af de to både og deres design data. Det handlede også om min knowhow som konsulent generelt og i særdeleshed om arbejdet med at få ansat de rigtige folk. I starten brugte jeg rigtigt meget tid på at overbevise de oprindelige AmericaOne ansatte til at blive og fortsætte. Da min kontrakt udløb, tilbød de mig en ny kontrakt som jeg accepterede. Og på det beløb som Ellison betalte, er jeg sikker på, at det ikke kunne misforstås. Jeg var genansat."

Men der skete intet. Paul Cayard var formodentlig i sin karrieres zenit sat helt ud af America’s Cup-spillet. Imens blev han verdens bedste betalte Starbådssejler og for første gang i sit liv full-time familiefar.

"Jeg er virkelig glad for, at Oracle ikke vandt, og jeg har en klar overbevisning om, at hvis jeg havde været med ville tingene have forløbet anderledes, men Larry ville bare ikke have mig med. Jeg talte kun med ham én gang, da han lige havde købt bådene. Her sagde han, at han havde regnet med, at hvis jeg hverken kunne komme med som CEO eller skipper så ville projektet være uinteressant for mig. Hertil svarede jeg; at hvis der skulle være et førsteklasses udfordrerprojekt fra San Francisco, der stillede op med en regulær vinderchance, så ville jeg være mere end glad bare for at være en del af holdet. Hertil svarede Larry - nå, men så vil vi da elske at have dig med. - Det var den første og sidste gang vi overhovedet talte sammen."

Paul Cayard slutter interviewet af med en salut til Oracle-projektets ledelse og dermed til Larry Ellison. Han mener, at holdet led under en akut ledelsesmangel, der gennemsyrede hele projektet fra top til bund og lammede alle beslutningsprocesser. Derudover manglede der den essentielle motivation på det meste af holdet.
"Folk skal være motiverede ud over deres løncheck. Der var ingen motivation hos Oracle, hvor folk lagde deres følelser i arbejdet og dermed løftede projektet. Skal man have succes, skal man kunne motivere folk til langt op over løncheck niveau."

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer