Uoverensstemmelser førte til Coutts´ brud med TNZ

27-01-2003 10:14 Hans Henrik27 Jan 2003 9:14 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Pengene spillede en afgørende rolle. Men ikke den eneste, da Team New Zealands skipper i form af Russell Coutts efter det succesfulde forsvar af America's Cup 2000 valgte at hoppe om bord hos Ernesto Bertarellis udfordrersyndikat Alinghi. Coutts skulle ifølge avisen New Zealand Herald være voldsomt på kant med den daværende og nu afdøde chef Sir Peter Blake.
Coutts mente - modsat Blake - at budgettet på 200 millioner kroner skulle fordobles, hvis TNZ skulle gøre sig håb om at forsvare cuppen i 2003.
Uoverenstemmelserne fik Coutts til selv at rette henvendelse til udenlandske sponsorer, selv om aftalen med de newzealandske sponsorer "the family of five" (Steinlager, Telecom, Lotto, Toyota og TVNZ) allerede var en realitet. I den forbindelse fik Coutts kontakt til den schweiziske medicinalkonge Ernesto Bertarelli, som han forsøgte at overtale til at sponsorere Team New Zealand. Det ønskede Bertarelli ikke, men hyrede i stedet newzealænderen Coutts sammen med blandt andre landsmændene Brad Butter og Murray Jones til at sejle for sit eget Alinghi. Den schweiziske udfordrer vandt forrige søndag Louis Vuitton Cup og møder Team New Zealand i selve sejladserne om America's Cup, som begynder den 15. februar.
/Ernstved

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer