Jan Stage sender Prada til tælling

12-12-2002 07:31 Hans Henrik12 Dec 2002 6:31 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den danske dommer dømte sejladsen på Hauraki Golfen ud for Auckland, og han fik brug for både blå blink og flag, da Prada ved bundmærket på indersiden af OneWorld ikke bommede i rette tid. Dermed pressede Francesco de Angelis OneWorld længere væk fra mærket end tilladt og inkasserede korrekt en straf for ikke at blive på den såkaldte "layline" - den direkte vej til mærket.
Blinket signalerede, at blå båd fik en straf. Men på dommerbåden viftede Jan Stage oven i købet med det røde flag, hvilket betyder, at straffen skal udføres med det samme. Italienerne måtte straks efter at have rundet mærket udføre en 270 graders vending, og siden kom Luna Rossa aldrig i kontakt med OneWorld igen. Med den anden sejr til amerikanerne er stillingen dog stadig kun 1-1, da OneWorld mandag fik en straf på et point for at have spioneret mod Team New Zealand.
I den anden semifinaleduel viste schweiziske Alinghi sin skræmmende styrke, da holdet i silende regn vandt den tredje sejr i træk over amerikanske Oracle BMW Racing. Skipper Chris Dickson på USA-76 havde sat Peter Holmberg på land og overtog i stedet selv roret, hvilket dog skete med begrænset succes. Med den tredje sejr ud af lige så mange mulige er medicinalkongen Ernesto Bertarelli, der selv sejler som navigatør på SUI-64, bare en enkelt sejr fra at kvalificere sig direkte til finalen.

/Ernstved

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer