Røssberg fortsætter som professionel

06-12-2002 10:16 Hans Henrik06 Dec 2002 9:16 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

"Lige nu (torsdag, red.) går vi og pakker sejlene ned. Ingen tror rigtigt på vi kommer mere i kamp, man dropper næppe OneWorld totalt, trods protesten mod dem," siger Mikkel, vi fanger på mobilen lige efter han er stået op i Auckand.
Er I tilfredse med femtepladsen
i Louis Vuitton Cup?
"Helt sikkert. Vi var jo bare nogle bonderøve for halvandet år siden, der ikke havde prøvet bådene før. Ikke en eneste kendte bådene i forvejen. Tænk hvis vi havde haft halvandet års erfaring, inden vi gik i gang Louis Vuitton Cup," funderer 32-årige Mikkel, der har barn og kone omkring sig.
Du fik fem sejladser, blandt andet de seneste to, hvor du ’sejlede’ stjernetrimmeren Lars Linger af.
Hvordan var det egentlig at sejle mod Prada og de andre hold?
"Man bliver stiv i nakken at se på genuaen, men når man er på banen er det egentlig bare et stævne som alle andre, men adrenalinen pumper godt. Det kan vel sammenlignes med at være i finalen i Swedish Match Cup, uden at skulle lyde for overlegen. Det var selvfølgelig mere end et klubmesterskab i Skovshoved," griner sejleren, der nyder varmen ’down under’.
Hvordan var det at slutte på
båden i fjerde sejlads?
"Stort, det er altid sjovt at slutte af på båden mod en modstander som Prada."

Kommentar til Hasseriis
- pengene spillede ind

I en artikel på vor hjemmeside, citeres Bo Hasseriis for at i ikke pressede hinanden nok under træningen, og at det var derfor i missede en vigtig bomning mod Prada i 3. sejlads. Har Hasseriis ret?
"Både og. Vi har trænet mere end de fleste hold. Vi fokuserede forberedelserne meget på fart og atter fart i to-både-test. Men jeg mener vores manøvre var over middel i stævnet. Vi satsede i vores træning, men ikke så grejet gik ned for meget. En mast koster en del kroner. Vi har været nødt til også at fokusere på penge. I bomningen du nævner, bøjede masten en til to meter ude i læ, da læ spilerskøde satte sig."
Skal du hjem og være skibsmægler igen?
"Jeg har lært så meget i det her game, det vil jeg forsøge at bruge i sejlsporten. Nu bliver jeg her til marts, holder lidt ferie og jeg skal sejle Farr 40 i Australien."
Hvem vinder Louis Vuitton Cup?
"Alingi. De slår Oracle i finalen," siger Mikkel, der har fingeren på pulsen. Danskeren savner ikke specielt Danmark, men undertegnede er alligevel blevet bedt om at tage dansk lakrids og sladderblade med til Auckland 19. december.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer