Endnu en overlegen sejr til Victory Challenge

15-11-2002 04:17 Hans Henrik15 Nov 2002 3:17 - Nikolaj Dyring
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
Magnus Holmberg ville helst starte længst til bagbord, og det fik han lov til. Umiddelbart efter start slog begge både over på bagbord halse, og så fulgte en lang sprint med de to både side om side. Efter knap ti minutter vender Le Defi over på styrbord og Orm vender med i en sikker læ. Franskmændene vender med det samme igen, og bådene går på hver sin side i den let springende vind. Da bådene mødtes igen kom Orm forrest fra bagbord side af banen og fortsatte forbi Le Defi for at komme over på styrbord side af banen. Magnus Holmberg med Mats Johansen og Stefan Rahm som taktikere havde da også valgt rigtigt, idet vinden snart drejede tilbage til højre, og Orm kunne vende på toppen af Le Defi tæt på styrbord layline med en komfortabel føring. Første gang om topmærket var Orm derfor hele 45 sekunder foran de desillusionerede franskmænd.
Lænseren bød ikke på den store spænding, idet Victory Challenge mandskabet hele tiden holdt sig mellem bundmærket og franskmændene. Ved bundmærket havde Le Defi hentet fire sekunder på den skandinaviske båd.
På andet kryds sørgede skandinaverne for at dække løst op. Man kunne måske mene, at det periodevis var lige lovlig løst, idet franskmændene flere gange fik lov at gå lidt alene ud på en fløj, men hver eneste gang bådene mødtes, havde Orm stadig en komfortabel føring.
Anden gang ved topmærket var Orms føring da også øget til 60 sekunder eller ca. 300 meter. Denne gang øgede skandinaverne på lænseren til en føring ved bundmærket på 70 sekunder inden den sidste omgang på banen. På sidste opkryds blev der dækket fint af, selvom afstanden mellem bådene periodevis nærmede sig de 400 meter. Forskellen ved sidste topmærke var stadig over et minut, og selv med en lidt langsom spilersætning kunne Victory Challenge i ro og mag inkassere sin tredje sejr i træk, denne gang med et minut og tolv sekunder.

Oracle og OneWorld -
skiftende føringer

Lige så sikker som sejren var for Orm, lige så spændende var to af de andre sejladser. Oneworld og Oracle skiftedes til at føre den første omgang, og i den anden match mellem Alinghi og Prada var spændingen faktisk intakt lige indtil det sidste. Hvis Victory Challenge slår Le Defi, skal skandinaverne efterfølgende møde taberen af matcherne mellem Alinghi og Prada. Indtil videre ser det ud til at blive Prada.

Stillingen -
efter tre kvartfinalesejladser:

Alinghi-Prada 3-0
Oracle BMW Racing-OneWorld 3-0
Victory Challenge-Le Défi Areva 3-0
GBR-Challenge-Team Dennis Conner 1-2
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer