”Ideen med at købe Flying Phantom til Oracle Team USA er, at træne vores sejlere til at flyve på foiler

Flying Phantom som træningsbåd til Americas Cup team

04-04-2014 13:55 Dan Ibsen04-04-2014 10:55 - Henrik Hansen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

”Det var nogle af de mest spændende dage med en sejlbåd, jeg har haft længe,” fortalte Philippe Presti, da han havde sejlet på foiler i store bølge og mere end10 m/sek over to dage i Saint Lunaire i Frankrig, hvor Flying Phantom bliver produceret.

Philippe Presti er coach for det vindende Team Oracle USA og har tidligere vundet Gold Cup i Finn-jolle to gange og har deltaget i OL i både Finn og Soling.

”Ideen med at købe Flying Phantom til Oracle Team USA er, at træne vores sejlere til at flyve på foiler. Vi har den store AC72, vi kan træne med, men den logistiske side af træning er ekstrem hård,” fortæller Philippe Presti.

”Om bord på AC72 er det reelt kun rorsmanden, trimmerne og nogle grindere, der er direkte involveret i at få båden op at flyve. Så ideen med at få disse små både til vores træningsprogram er, at give alle om bord en ide om at hjælpe alle om bord til at forstå fysisk, hvad der krævet for at få en båd til at flyve stabilt på foiler. Jeg tror vi også kan lære en masse om hydrodynamik af Flying Phantom, og at de kan inspirere vores tanker om de store foil-både.  Vi er stadig i en stejl indlæringskurve om foiler på både, og jeg tror at den lille Flying Phantom kan hjælpe os til bedre at forstå, hvordan vi skal sejle de store”.

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer