Bådmagasinets billedgalleri

Danish Youth Viking glæder sig til at prøve kræfter med AC-45 katamaranen.

Danish Youth Vikings klar til San Francisco - holdet er sat

24-01-2013 09:29 Søren Øverup24-01-2013 08:29 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Så er der to uger til Danish Youth Vikings drager til San Francisco for at deltage i Selection Series til Red Bull Youth America's Cup. Forberedelser og ikke mindst valg af de seks deltagere er på plads.

Mathias Lehm Sletten fortæller: "Vi er meget stolte af, at det er lykkedes at stable projektet på benene, og at vi nu er på vej til San Francisco. Vi ser det som et stort skridt for os selv og dansk sejlsport, at vi med vores projekt har sikret danske chancer for at deltage i den første version af Youth America's Cup. Vi har nu chancen for at vise potentialet i sejlads og særligt i America's Cup".

Hvordan er det så lykkedes?

Danish Youth Vikings er dannet af sejlerne Søren Wiegand Kristensen og Mathias Lehm Sletten. Mathias udtaler: "Vi var fra starten af projektet presset på tiden. Vi vidste, at det var en meget stor mundfuld for os to unge sejlere uden stor erfaring indenfor projektstyring at stable en satsning mod Youth America's Cup på benene. Samtidigt med, at vi begge er studerende. Men vi havde begge Americas Cup som det største mål, og kunne derfor ikke lade chancen gå os forbi. Vi vidste, at en af de største opgaver var at få de økonomiske midler på plads. Vi startede, som så mange andre, med at lave kæmpe store "ønske budgetter" indeholdende alle de ting, vi synes, vi havde brug for at deltage i Youth America's Cup. Men som tiden hvor pengene skulle falde kom tættere og tættere på, begyndte vi at tænke mere og mere på, hvordan dette projekt kunne lykkedes med så få midler som muligt. Vores første udfordring og minimum var, at vi skulle skaffe de 72.000 kr., som det koster at deltage i Selection Series i San Francisco i februar".

Det lykkedes holdet at skaffe de 72.000 kr. Derudover kommer udgifter til flybilletter, ophold, mad og andet - kort sagt det koster at være. Matthias fortæller:  "Vi betaler derfor selv for alt, hvad der kommer derudover af rejseomkostninger og så videre ud af egen lomme. Men vi vidste bare, at vi måtte tage denne chance for at nå vores mål. Vi ville personligt lægge alt det, vi overhovedet var i stand til og det var lige præcis tilstrækkeligt. Det er derfor endnu mere tilfredsstillende, at det er lykkedes os, og at vi nu skal kæmpe om pladserne til Youth America's Cup".

Holdet er fra start klar over, at de står overfor store udfordringer. Et faktum er, at de ved, at de andre hold har haft mange flere timer i katamaraner end det danske hold. Dertil også væsentlige større budgetter. Danish Youth Vikings ser dem selv som "underdogs" og lægger ikke skjul på dette. Mathias Lehm udtaler: "Måske er det vores force, og måske kan vi derfor overraske. Vi er udfordret i kampen omkring de fire-syv pladser som America's Cup lover til hold uden egen AC-45, men vi tror på at den vedholdenhed, målrettethed og troen på os selv vil give resultater i San Francisco".

Forberedelse til sejladserne i San Francisco

Det kræver forberedelse, og det er de danske ungdomsvikinger godt klar over. Mathias Lehm Sletten siger: "Vi er alle erfarne ungdomssejlere og ved, hvad der skal til for at være en god sejler, for os handler det om, at vi skal lære at samarbejde i en fart. Vi mødes derfor i Århus den kommende weekend og analyserer en masse videomateriale af de eksisterende AC-45' teams". Holdet får god support fra kompetente flerskrogssejlere - blandt andet Rasmus Køstner, der er taktikker på SAP Extreme Sailing Team.

"Vi vil have defineret opgaverne 100 % på forhånd, inden vi kommer derover og kun koncentrere os om at lære det konkret sejltekniske på sådan en AC-45 med vingesejl. Derudover tegner vi også en model af en AC-45 op indenfor på jorden, og øver timingen og bevægelserne, så vi er bevidste om dette, inden vi kommer derover. Det kan godt være at det lyder lidt fjollet, men vi er overbeviste om, at det er den bedste måde at forberede os på, ud fra de forudsætninger vi har".

Holdet

Vi kan hermed med glæde præsentere det hold som tager til San Francisco for at udtage Danmark til Red Bull Youth America's Cup:

Daniel Bjørnholt Christensen – Styrmand

Søren Wiegand Kristensen – Taktikker

Mathias Lehm Sletten – Storsejlstrimmer

Mads Groth – Trimmer

Julius Alexander Harttung – fordækker

Nicolai Bjørnholt Christensen – floater

Holdet er udvalgt blandt vores bruttogruppe på baggrund af kommittent, sejlegenskaber og arbejde for projektet. Mathias Lehm Sletten slutter: "Et sådan projekt kan kun lykkedes, hvis alle deltagerne på holdet arbejder ekstremt målrettet for at få det til at lykkedes. Sejlteknisk har vi færdighederne til at gøre en god figur. Det vigtige er, at vi hurtigt lærer at samarbejde om at få båden til at sejle hurtigt, og netop dette hjælper Finn "Beton" Jensen, Kraftcenter træner og mangeårig elitetræner i dansk sejlsport, os med".

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer