fbpx

VM Match Race: To danske både videre - link til at følge online

Inkluder i Newsletter: Ja

OPDATERET kl 12:30:

Kvartfinalerne - se skema om hvem-der-møder-hvem herunder, starter om få minutter, og du kan følge resultaterne online via dette link.

image0

Det begynder at spidse til VM i matchrace for kvinder, der afvikles i denne uge i Middelfart.

Den regerende verdensmester, Pauline Courtois, har endnu ikke tabt en eneste sejlads og har lagt sig komfortabelt i front af stævnet foran verdensranglistens nummer to, Anna Östling, og danske Lea Richter Vogelius.

- Vi er ret godt tilfredse med starten på stævnet. Vindforholdene har været meget svære med vind fra skiftende retninger og meget skiftende i styrke,
fortæller Lea Richter Vogelius, inden de sidste sejladser i den indledende serie.

Både tirsdag og onsdag måtte sejladserne opgives ud på eftermiddagen, da vi vinden tog til, men med en tidligt start på sejladserne i går fik arrangørerne indhentet det tabte, så man er klar til kvart- og sidenhen semifinaler ud på eftermiddagen i dag torsdag

Og Lea er optimistisk, inden de afgørende sejladser går i gang.

- Vores boathandling er blevet meget bedre i takt med, at vi har lært stævnebådene og området med dets mange vindspring bedre at kende. Så jeg er ret optimistisk.

Og det kan være, at der bliver brug for optimismen, for den franske verdensmester er kommet flyvende fra start og er indtil videre – ligesom hun også var, da hun vandt EM i sidste uge på Ledro-søen i Italien.

- Vejrforholdene har gjort det utroligt svært at forudsige, hvad der kommer til at ske ude på banen, men vi er kommet i gang, forklarer Pauline Courtois.

- Vi har forsøgt at være forsigtige og konservative i vores pre-starts, og min besætning har arbejdet hårdt på at sætte båden op til at sejle stærkt, og det er lykkedes, uddyber hun.

De afgørende sejladser sejles lige udenfor molen på Middelfart Marina, og publikum er kan følge sejladserne helt tæt. De afgørende sejladser bliver speak, så alle kan følge med i de taktiske overvejelser og svære bådhåndtering, der skal til for at blive verdensmester i Match Race.