fbpx

Match Race VM: Dansk team flot fra start

Inkluder i Newsletter: Ja

OPDATERET: Det blæste som alle andre steder i landet godt i Middelfart, hvor de 11 teams er klar til at dyste om VM i Match Race, men det holdt ikke arrangørerne i at gøre alt for at få nogle sejladser gennemført. Slet ikke nok - men lidt har bestemt også ret, i en uge hvor vejret først ser ud til at arte sig sidst på ugen - i morgen onsdag skal sejlerne, og hvis der skulle stå tilskuere på molen, helt sikkert iføre sig regntøjet.

Og så skal de tidligt op, idet man forventer at første varsel lyder allerede kl. 8:00! 

God skalp x 2
Lea Richter Vogelius kom rigtig fint fra start på førstedagen, hvor det danske team kunne notere sig en sejr over Anna Östling fra Sverige, og ellers bød dagen ikke på de helt store overraskelser i de få sejladser der blev gennemført - jo måske lige én mere, set med danske øjne. Louise Olesens sejr over Megan Thomson er bestemt også bemærkelsesværdig. Den tidligere Danmarksmester Olesen gjorde comeback tilbage i 2022, og slår nu verdensranglistens nummer 4 - godt gået.

Stævnets helt store favorit, nummer ét på verdensranglisten Pauline Courtois vandt begge hendes sejladser.

Det er meget tidligt i VM-stævnet, og godt arrangørerne fik lidt sejladser i kassen - det er altid rart, så er 'vi' igang. 

Nyd de fede fotos fra Mick Anderson i galleriet herunder.

Stillingen efter førstedagens sejladser: 

skærmbillede 2023 07 04 kl. 18.55.53

Fra arrangørerne modtog vi sent tirsdag aften denne omtale af dag ét:

De store vindpust, som mandag væltede en hollandsk besætning på spektakulær vis var tilbage på førstedagen af VM i Match Race for kvinder, der sejles i denne uge på Middelfart Marina. 

Det betød, at kun fire flights blev gennemført, inden baneleder Troels Wester Fischer valgte at sende sejlerne og bådene på land. Efter en næsten tre timer lang udsættelse blev det opgivet at gennemføre flere sejladser.

Til gengæld skal sejlerne møde tidligt på båd-kontoret, for der er afgang fra havnen senest 7.30 med planlagt start klokken 8. 

Dansker med i front
Det betyder dog ikke det helt store for danske Lea Richter Vogelius, som sammen med sin besætning er kommet blændende fra start med to sejre over hollandske Julia Aarsten og verdensranglistens nummer to, svenske Anna Östling.

Det bringer Lea Richter Vogelius, Joan Wester Hansen, Louise Ulrikkeholm Bredvig, Sille Christensen og Josefine Boel Rasmussen op på en foreløbig delt førsteplads sammen med den forsvarende franske verdensmester Pauline Courtois. 

- Det er vi helt godt tilfredse med, men der er lang vej endnu. Første sejlads mod hollænderne er intens med blandt andet en luffeduel med spiler på kryds. Vi får tildelt dem to straffe, men vi rammer ret klodset bundmærket lidt efter, så det blev lidt tæt, men dem havde vi styr på, forklarer Lea Richter Vogelius, som i anden sejlads skulle op mod en af storfavoritterne, Anna Östling. 

- Vi får startet godt mod Anna og runder lige foran hende ved topmærket, men på lænsen bliver vi begge ramt af et de her store pust, som vi så hollænderne kæntre i i går, og så kan ingen af os styre spileren. Vi får det heldigvis løst hurtigere end dem, og så holder vi den hele vejen hjem, forklarer hun om sejren. 

Drama i protestlokalet
Holdets tredje sejlads mod Celia Willison fra New Zealand bød derimod på et endnu større drama, der endte med ikke bare et – men to timelange møder med juryen. 

- I sejladsen opstår der pludselig forvirring, fordi vi kommer tæt op til topmærket – eller topmærkerne, fordi der pludselig lå to. Så vælger vi at gå på det ene, mens de går på det andet. Ingen af os bliver taget i mål, og så lægger vi begge protest. 

Det viser sig, at der er signaleret baneændring, men åbenbart så langt væk og så lavt, at ikke engang jurybåden havde opdaget det. Det bevidner jurymedlemmet i høringerne, og så vælger den samlede jury, at sejladsen skal sejles om, og at der skal signaleres bedre ved baneændring. 

- Det er ret ærgerligt, og vi kan sagtens forstå, at Celia og hendes crew er skuffede, for det bliver afgørende, at vi går til hvert sit mærke, opsummerer Lea Richter Vogelius. 

Sejladserne ved VM gentoptages tidligt onsdag morgen, for et kraftigt lavtryk, som har fået navnet ’Poly’, nærmer sig Danmark fra sydvest med risiko for kraftig regn og skybrud – og mulige tordenbyger. 

Derfor prøver arrangørerne og sejlerne at få klemt så mange flights ind, inden regnen og eventuel torden tager til med efterfølgende kraftig vind.