fbpx

VM Match Race: Overraskende danskermøde i semifinalen

Related Articles: Endnu en dansker klar til VM i Match Race - Team Jeppe Borch uheldige..., Jeppe Borch & Co. klar til at dyste om VM 'down under', VM Match Race: Krævende forhold på dag 1 - danskerne mega flot fra start, WMRT: Alle danske sejlere direkte til kvartfinalen
Inkluder i Newsletter: Ja

Om det var fordi Jeppe Borch og hans team i Borch Matchrace lige ville træne lidt mere i båden, skal vi ikke kunne sige, men han lod Megan Thomson udligne til stillingen 1-1 i kvartfinalen, men så sig så heller ikke tilbage og nappede de to næste. Det unge ambitiøse team er her lørdag morgen allerede er foran 1-0 i semifinalen mod storfavoritten Chris Poole

Danskermøde
Og lige præcis Chris Poole med danske Joachim Aschenbrenner om bord kunne som vinder af den indledende Round Robin vælge - og for os her på redaktionen er det nok en smule overraskende at Poole valgte Borch. 

Til Bådmagasinet udtaler Aschenbrenner,  "kvartfinalerne blev gennemført i op til 30 knobs vind. Det blev dermed en lidt anden oplevelse derude i dag, hvor sejladserne i høj grad handlede om boathandling og få båden til at sejle fremad. I denne vind viser rutinen blandt holdene sig lidt tydeligere, hvor man i dag kunne se der er fire hold her, som har et lille ekstra gear end de resterende." 

Og på vores spørgsmål om semi- forklarer Joachim Aschenbrenner,

"man skal jo altid passe på med at konkludere noget for tidligt, men jeg vil blive overrasket, hvis ikke semifinalerne kommer til at bestå af Price, Borch, Egnot-Johnson og Poole. Mellem disse fire hold er niveauet dog helt lige og jeg kan hverken sætte en favorit eller underdog." og fortsætter

"Hvis vi går hen og vinder vores kvartfinale (og det gjorde de, red.) er det os, der har valget af modstander og det bliver enormt svært at vælge mellem dem. Både Price og Egnot-Johnson har en del erfaring i bådene, som de har trænet i de sidste mange år med coaches, som har endu flere års erfaring. Jeppe og hans hold med Thor, Gustav og Matias har sejlet enormt flot hernede og virker skarpe hele vejen rundt. De er formentlig det hold, som har sejlet flest stævner i år kombineret med en stærk træningsindsats derhjemme, som bærer frugt nu."

Chris Poole valgte Jeppe Borch & Co. og stillingen i semifinalen er altså at Jeppe Borch fører 1-0 over Chris Poole. I den anden semi fører Nick Egnot-Johson 1-0 over Harry Price. 

VM slutter i morgen søndag, hvor semi bliver afgjort efterfulgt af petit- og finale sejladserne. 

skærmbillede 2022 12 17 kl. 07.51.05

poole borch

Kommer Chris Poole til at fortryde sit valg om at møde Jeppe Borch i semi? Det bliver vi meget klogere på i løbet af søndag morgen, hvor de sidste sejladser gennemføres. Lige nu fører Jeppe Borch 1-0. Foto: FB/Adventures of af sailer girl.

Galleri