fbpx

Endnu en dansker klar til VM i Match Race - Team Jeppe Borch uheldige...

Related Articles: Jeppe Borch & Co. klar til at dyste om VM 'down under'
Inkluder i Newsletter: Ja

Forleden kunne du her på Bådmagasinet læse om Jeppe Borch og hans unge ambitiøse Match Race team er klar til VM i disciplinen som afvikles i Australien fra onsdag. 

Endnu en dansker er klar Down Under, og så endda på teamet som må bære byrden, at være topfavorit. Chris Poole - etter på verdensranglisten har hyret et mandskab ind, der med alt andet end en topplacering vil være en skuffelse. 

Udover Chris Poole selv godt ved hvad det handler om, så har han samlet et team med danske Joakim Aschenbrenner som taktiker. Joachim får fornøjelsen af at være sammen med ingen ringere end Mal Parker - fem gange verdensmester med Ian Williams og Graeme Spence, som senest har sejlet America’s Cup med Oracle og INEOS. Fire ‘herre’ der altså har en del erfaring i bagagen - ikke mindst i Match Race.

Borch & Co. uheldige
Det var ikke lige den start på rejsen 'down under' som man kunne ønske sig for Jepper Borch og hans team, som udover skipper Jeppe Borch, ved dette VM består af Gustav Wantzin storsejl / taktik, Thor Malthe Andersen på trim og Matias Rossing på  fordækket.

Bådmagasinet talte med Thor Malthe Andersen, som egentlig skulle være kommet alene til Australien, en dag efter det øvrige team, men et overbooket fly fra London ville det anderledes. 

- Det har været en farce fra start til ankomst her i Australien - jeg indhentede resten af teamet i London, hvor de måtte tage en ekstra overnatning, og nu står vi her i Sydney uden vores bagage, bestemt ikke den bedste optakt til et VM, men det er da heldigvis blevet tid til træning på vandet.

skuffelsen 2
Skuffelsen lyser ud af Team Borch Match Racing, da de får at vide de ikke kommer med flyet til Sydney som var overbooket.
Foto: Thor Malthe Andersen

Vinden vil øge
De 10 deltagende teams får en stille og rolig start på VM, men når vi nærmer os weekenden, så varsles der lige nu noget mere luft, og som det ser ud kunne den blive frisk - op til 10-11 m/s - sol med lidt skyer og 19-20 grader. Ganske optimalt for et VM stævne.

Alle sejladser starter kl. 12:00 lokal tid, og med 10 timers forskel, vil det altså sige kl. 02:00 dansk tid - og forventes afsluttet kl. 16:30, så fra onsdag står vi altså op til friske resultater fra Sydney, stay tuned... 

VM sejles i Elliott 7 - samme bådtype som kvinderne sejlede OL i tilbage i London 2012, her et lille hurtigt klip fra et par træningsbomninger:


Galleri









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *