fbpx

Match Race: Jeppe Borch topper verdensranglisten - klar til Ligasejlads i weekenden

Efter tre blæsende dage ud fra Helsinki kunne Jeppe Borch og hans team se sig tilbage over skulderen - ganske enkelt ubesejret, med 15 sejre i et internationalt Match Race stævne, imponerende. 

Jeppe Borch har dermed bragt sig helt i top på verdensranglisten hvor der nu er sejlet fem af de 16 stævner på årets World Match Racing Tour. Allerede nu er Jeppe med besætning samtidig kvalificeret til årets VM-finale, der er planlagt til at sejles i Kina til december.

Jeppe og hans team er en af de yngste i verdenstoppen og fører - blandt andre, pt. over den femdobbelte verdensmester fra Ian Williams fra England. Roskilde Sejlklubs klubhold er rangerende danmarksmester i sejlsportsligaens første division, her er Jeppe også ankermand. Team Borch sejler i kommende weekend ligastævne i Svanemøllebugten - Sejlsportsligaen som til kommende sæson har valgt at skærpe konkurencen. 

Den nye sæson får nemlig deltagelse af Youngsters-holdene. Det betyder, at ligaens yngste sejlere nu skal krydse klinger med landets bedste klubsejlere - herunder Jeppe Borch. 

Youngsters i 1. division gavner talentudviklingen
Youngsters er et sejlerfællesskab for danske ungdomssejlere på tværs af klubberne. I starten var ambitionen at skabe en pendant til ’de voksnes’ liga, men i stedet blev det til årlige camps og indtræden i 2. division. Ifølge ligaens holdoversigt figurerer fire Youngsters-hold i 2022.

- Sejlsportsligaen har i 2022 gjort det muligt for Youngsters at deltage i 1. division. Det har medført, at stærke, unge hold som f.eks MAST (talent-team fra Marselisborg, red.) i år skal sejle op mod landets absolut bedste klubhold. Der er ingen tvivl om, at MAST og de øvrige Youngsters-hold skaber en fed dynamik, diversitet og konkurrence til ligaen, fortæller Nynne Ammundsen, Brand Manager hos Sejlsportsligaen, og uddyber:

- Sejlsportsligaen er for alle, både jollesejlere som fra MAST og erfarne kølbådssejlere. Det, at de yngre sejlere som MAST kommer med på banen, er kun en fordel for Sejlsportsligaen, de andre klubhold og hele sejler-Danmark, slutter Nynne.

 
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?