Scallywag var på vej ind over et rev, men nåede i sidste øjeblik at undvige!

VOR: Scallywag mega tæt på at lave en 'Vestas anno 2014'

07-01-2018 12:48 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Her fem dage inde i fjerde etape fra Melbourne til Hong Kong er der utrolig tæt race blandt de fire førende både, her i blandt de to ’danske’ AkzoNobel og Vestas 11-Hour racing. Mens Jena Mai Hansen kunne nyde en festaften i Herning, ja der knoklede hende sejlervenner om bord på Vestas for at holde trit med top tre.

'Duldrums'

Bådene nærmer sig et meget stort område med ganske svag vind – østens ’Duldrums’, øst for Salomonøerne. Vinden forventes her i løbet af søndagen til at falde til ca. 5 m/s - og med under 6 sømil mellem de forreste fire både, så bliver det en ren lotteriseddel, hvem der kommer bedst ud af det svage vindområde.

Det giver naturligvis også en god chance for forfølgerne at nå op til de førende (opsamlings-heat) – men der er over 50 sømil for Scallywag som lukker leddet.

Scallywag måtte lørdag lave noget af et ’krumspring’ og vende om, da de var meget tæt på at lave en ’Vestas anno 2014’ – Scallywag var simpelthen på vej ind over et rev! Men i modsætning til Vestas, ja så opdagede Scallywag revet i tide, og undgik katastrofen.

Skærmbillede 2018 01 07 kl. 10.49.08

Scallywag var millimeter tæt på at lave en 'Vestas anno 2014' da teamet var på vej ind over et rev! Først forsøger de at falde af, men bliver i tvivl og går nord om, det kostede mange sømil i det samlede regnskab, men nok bedre end at løbe risikoen...

Close race

Dongfeng foran Akzo, og med den i den samlede stilling førende Mapfre som tre’er ,med Vestas lige i hælene – det er status her søndag middag.

Endnu en gang må vi desværre konstatere, at selv om Brunel har fået Jens Dolmer om bord, så ser det altså ikke ud som om de kan følge med, drøn ærgerligt for Bekking og Co.

Status/stilling søndag formiddag:

Skærmbillede 2018 01 07 kl. 10.26.20

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer