fbpx

BREAKING NEWS: Abu Dhabi knækker masten

Inkluder i Newsletter: Ja

Abu Dhabi ramt af sort uheld. Holdet kæmper nu for at komme tilbage i Volvo Ocean Race. Foto: Ian Roman/Volvo Ocean Race.

Kun timer inde i verdens største havkapsejlads er den første båd ramt af alvorligt havari. 30 sømil syd for Cartagena på den spanske kyst ramte uheldet Abu Dhabi.

"Der er ingen panik om bord og vi prøver at redde hvad vi kan. Planen er at sejle tilbage for motor over natten før vi kan udbedre skaderne," forklarede navigatør Jules Salter umiddelbart efter kulfibermasten knækkede.

15 m/sek. og omkring 3,5 meter høje bølger var forholdene da det skete.

Mand i vandet
Mediemand om bord, Nick Dana, forklarer om situationen:

"Bådens storsejl og J4-forsejl blev bjærget med andre dele fra riggen som vi håber kan genbruges. Vi sendte en mand i vandet for at skære toppen af storsejlet af. Wade Morgan prøvede flere gange, men de voldsomme bølger gjorde det ekstremt farligt at blive i vandet. Så han kom om bord igen og det lykkedes besætningen at få storsejlet fri af faldlåsen."

Volvo Ocean Race organisationen følger situationen tæt mens holdets land team arbejder på at få båden tilbage i gamet hurtigst muligt.

Groupama i front
Alt imens Abu Dhabi humper tilbage til Alicante har Groupama sejlet sig i front. De resterende 5 hold ligger tæt med Sanya som det sidste små 5 sømil efter Groupama.

http://www.volvooceanrace.com









Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen





Udvalgte artikler *