fbpx

Kirketerp: Jeg holder kæft

Inkluder i Newsletter: Ja

Martin Kirketerp har ingen stjernenykker trods OL-guld i bagagen. Han knokler løs i Alicante for at blive fremtidens VOR-sejler. Foto: Øyvind Bordal.

”Det værste som findes er shore crew som tror de er bedre end dem der sejler båden. Så jeg holder kæft og arbejder. Alle ved godt hvad jeg er her for,” fortæller Martin Kirketerp til Bådmagasinet i Alicante.

Den regerende olympiske mester i 49er knokler på livet løs som del af Sanyas shore crew, altså den del af holdet som arbejder på land, for at servicere sejlerne og sørge for at båden er i topform hele vejen.

Starter på bunden
Kirketerp er ”general hand”, som det så fint hedder – han rydder op, hjælper til der hvor han kan, starter så at sige på bunden og arbejder sig op.

”De sidste fjorten dage har jeg dykket hver dag, så det er vel fair at sige, at jeg nu er holdets dykker. Bunden skal holdes helt ren, og så tjekker jeg også lige om det hele ser ud som det skal dernede.”

Noget værdifuldt i bagagen
”Jeg ser selvfølgelig langsigtet på det her, og kigger også på næste race. Men hvis jeg arbejder hårdt lige nu, og er på mærkerne hele tiden, kan det være jeg allerede kommer på sejlerholdet i Cape Town. Det kan også godt være jeg bare får en enkelt etape, eller slet ingen. Det er umuligt at vide hvad der sker, men jeg er klar. Uanset hvad, så tror jeg at jeg kommer ud af det her Volvo Ocean Race med noget værdifuldt i bagagen.”


Sanya-båden der allerede har været en tur rundt om jorden - en tur med masser af uheld som Telefónica Blue. Spørgsmålet er om den har en chance mod de nye både? Foto: Øyvind Bordal.


Eneste hold med brugt båd
Sanya med skipper Mike Sanderson er det eneste hold der stiller op til denne udgave af Volvo Ocean Race med en brugt båd. Holdet valgte Bouwe Bekkings gamle Telefónica Blue, der sluttede på 3. pladsen i sidste udgave.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *