fbpx

Video-interview: Charlie Enright - en 800 sømil lang sprint

Inkluder i Newsletter: Ja

Det blev præcis som skipper på The Ocean Races førende båd 11th Hour Racing forudsagde. 

”Det bliver helt anderledes en de andre ben. Det bliver en 800 sømil lang sprint, i strømfyldt og trafikeret farvand og med en start i vindstille inden et nyt vejrsystem kommer ind”. Sådan sagde 11th Hours Racing skipper Charlie Enright til Bådmagasinet på havnen i Aarhus udmiddelbart før Dock out torsdag, forud for den 6.ben. 

Det blev som forudsagt. Dog kom der til at gå længere tid end forventet før østenvinden blæste igennem i Østersøen. Faktisk sejlede IMOCA 60erne på den første nat kun fra Samsø til Langelands nordspids – en distance på ca. 50 sømil. Ikke prangede for både der med den rigtige vind kan tilbagelægge 650 sømil på 24 timer.

Fører fortsat
Den førende båd er amerikansk med hjemhavn i Newport nord for New York, hvilket har betydet færre træningstimer med de mange andre IMOCA 60ere, der ligger på den franske vestkyst. Ikke desto mindre fører båden i skrivende stund både ben 6 og løbet samlet. 

Der resterer efter Haag kun et ben til Genova i Italien samt et Inport race.  

Tjek videoen hvor du også får et hurtig kig ind i bådens overdækkede cockpit og kulsorte kulfiber ”kahyt” samt en gåtur på dækket.


Galleri

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *