fbpx

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

Inkluder i Newsletter: Ja

Det var ikke ”personlige årsager”, der lå bag stjernesejler, Kevin Escoffiers, exit fra The Ocean Race. Det viser sig nu, at der er tale om en MeToo-sag, hvor franskmanden krænkede en kvindelig ansat fra Holzim PRBs shore crew under den seneste stop-over i Newport.

Det kom ud af det blå den 3.-juni, da The Ocean Race største stjerne, franske Kevin Escoffier forlod racet med øjeblikkelig virkning. Det fremgik af en kortfattet pressemeddelelse, (eksternt link, /Eng. red.) at det var ”personlige årsager,” der trak franskmanden ud. De fleste tænker vel på dødsfald i familien eller alvorlig sygdom, men det var helt andre personlige årsager, der var i spil.

Slettede opslag
Tyske Yacht fortæller, at det handler om en MeToo sag, hvor franskmanden under racets stop-over i New Port, skulle have opført sig krænkende over for en af det schweiziske holds kvindelige shore crew medlemmer. På Instagram skrev Kevin Escoffier, at han trådte tilbage på grund af en ”alleged incident” altså på grund af en ”påstået hændelse”. Dette opslag blev siden redigeret og dele af indholdet slettet. I stedet fremkom The Ocean Race med formuleringen, at franskmanden var ude på grund af ”personlige årsager”.

Vag ledelse

Hændelsen skete som skrevet i Newport og The Ocean Race ledelsen havde derfor en god uge mens sejlerne var på vandet til at tænke sig om, og komme op med en ansvarlig holdning til det skete. På havnen i Aarhus gik rygterne hurtigt og der blev talt om sagen før bådene ankom. Utilfredsheden på holdet blandt de ansatte, med den manglende handling fra holdet ledelse, men også fra løbets ledelse steg og kulminerede den 3.juni, hvor man må formode, at Kevin Escoffier blev bedt om at pakke sine ting og tage hjem.

Ingen officiel afstandtagen
I går aftens var der stop-over Award Show efter benet over Nordatlanten fra Newport til Aarhus. Festen foregik i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor alle besætninger samt interessenter fra nær og fjern var samlet. The Ocean Race ledelsen benyttede heller ikke her lejligheden til at tage ansvar og komme med en ærlig og officiel udtalelse om deres holdning til episoden.

Undersøgelse fra fransk side

Seneste nyt er ifølge Bådmagasinets kilder, at mens ledelsen fra The Ocean Race sidder på hænderne, så har Frankrigs svar på Dansk Sejlunion, Federation de Voile de France, startet en undersøgelsen af hændelsen for at komme til bunds i sagen. Det er, ifølge vores kilder, ikke første gang, at netop Kevin Escoffier er indblandet i en sag om krænkelse af kvindelige ansatte.

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *