fbpx

OPDATERET: Fart over feltet - de skynder sig til Aarhus

Related Articles: Aarhus klar til at modtage fire Ocean Race-både - femte ankommer på containerskib, Danske Trifork joiner de to sidste spint-etaper
Inkluder i Newsletter: Ja

***OPDATERET***: Der er det man kan kalde ’fart over feltet’ for de førende både i The Ocean Race, på vej mod Aarhus.

Team Holcim satte natten til fredag ny 24-timers rekord, lad os kalde den 630 sømil+

De ramte først 602 – så 618, og tæt på midnat lød den nye rekord altså på ’over 630’ sømil på et døgn! Seneste opdatering her fredag formiddag lyder på over 640 sømil..!

Helt vild rekord
Blot for at få en lille fornemmelse af distancen, så er det altså 2,5 gang Sjælland Rundt – på ét døgn, eller tæt på den legendarisk distance Sydney Hobart, hvor rekorden lyder på 1:09:15, altså små 10 timere mere. Når bådene ligger og logger over 25 knob i snit, så kan man godt regne ud, hvor meget længere de er kommet på 10 timer.

Fuld stop for 11th Hour
Vinderen af fjerde etape - og den førende båd på distancen New Port RI til Aarhus, 11th Hour Racing Team, oplevede det som må være enhver sejleres mareridt om bord på disse fart-maskiner. Torsdag eftermiddag stoppede båden meget brat – de havde ramt et UFO - uidentificeret flydende objekt! Sammenstødet kom pludseligt og uforudsigeligt, og besætningen om bord blev kastet fremad i båden, hvilket forårsagede to personskader om bord. Trimmer Charlie Dalin (FRA) har en formodet mild hjernerystelse, mens ’Media Crew Member’ Amory Ross (USA) har skadet sin skulder.

Der er ikke rapporteret om skader på båden, og her fredag morgen ser de ud til at være tilbage i gamet for fuld skrue, om en lille uges tid kan du opleve disse imponerende både i Aarhus.

Ses vi?

OPDATERET:
Natten til lørdag satte Team Malizia ny rekord, og tilbagelagde 641,08 sømil på 24 timer.


Galleri

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *