fbpx

Aarhus klar til at modtage fire Ocean Race-både - femte ankommer på containerskib

Inkluder i Newsletter: Ja

Femte etape af the Ocean Race starter i Newport på den amerikanske østkyst 21. maj. Og de fleste sejlerinteresserede danskere vil allerede vide hvor målstregen ligger: I Aarhus!

Tæt program 29. maj – 08. juni
Aarhus har igennem en lang årrække arbejdet for den her event, og fik allerede i 2018 en lille smag, under det der endte med at blive det sidste Volvo Ocean Race. Den gang rundede deltagerne en bøje inde i Aarhus Havn – en såkaldt ”flyby”.
Men denne gang er det altså tale om et fuldt stopover, med et tætpakket program i perioden 29. maj – 08. juni (se mere her). Blandt andet bliver der Inport Race, hvor også VO65-klassen deltager. Det sker 04. juni.

Guyot når det ikke
Dog er det, i forvejen lille felt på fem IMOCA'er, reduceret til fire på den forestående etape. Det står nemlig klart at Guyot Environment Team Europe, som mistede masten på fjerde etape, vil ankomme Aarhus på et containerskib, og ikke på egen køl (eller måske mere præcist egne foils). Det er simpelthen umulig for holdet at nå til Newport og rigge en ny mast til, inden starten på næste etape.

Sejlerne har brugt tolv døgn på at nå til Halifax i Canada, med en fart på tre-fire knob og med en svindende proviantbeholdning. En lille nødrig kunne godt give lidt fart, men uden motorhjælp ville det blive svært at nå frem. Efter nogle døgn var der tomt for diesel, men heldigvis fik de overført 150 liter diesel fra et tankskib.

Nu venter en masse logistik, og nul point på den kommende etape til Aarhus, som ellers tæller dobbelt i regnskabet.

The Ocean Race 2022-23 - 13 May 2023, Leg 4. GUYOT environnement - Team Europe arrives to Halifax after 20 day onboard and after dismasting on Day 16 of Leg 4.

817021

Stadig først, selv efter mastehavari
Førende Holcim PRB, som også mistede riggen på den foregående etape (dog tidligere, red.), ser ud til at nå starten i Newport med et nødskrig: Der er kun fire døgn fra deres mast ankommer, og til startskuddet går. Det bliver fire hektiske døgn, hvor intet må gå galt!

Skipper Kevin Escoffier og hans folk scorede altså nul point på etapen, men fører stadig – dog kun med et enkelt point, foran 11th Hour Racing og Malizia, som ligger på samme pointsum. Du kan se fuldt scoreboard her.

Holcim PRB får i øvrigt en forstærkning om bord, som må ryste konkurrenterne: Charles Caudrelier, tidligere Volvo Ocean Race-vinder og en af verdens bedste offshore-sejlere i disciplinen ”fuldt mandskab”, kommer med på turen fra Newport til Aarhus.

I videoen nedenfor kan du nyde fantastiske drone-shots af IMOCA-bådene i fuld fugleflugt over Atlanterhavet, på deres vej fra Itajai til Newport:


Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *