fbpx

The Ocean Race: 11th Hour Racing vinder fjerde etape

Inkluder i Newsletter: Ja

Lidt før klokken ni onsdag aften kunne Charlie Enright og hans team omsider løfte armene over hovedet og modtage jubelen fra et mylder af tilskuerbåde udenfor Newport, USA: 11th Hour Racing vinder fjerde etape af The Ocean Race – og gør det endda ved ankomsten til sin egen hjemmehavn!

Hård etape
Sejren sad langt inde: De sidste døgn har været ualmindelig hårde ved både og mandskab. Sejlerne har mødt vind op til 50 knob, choppy sø, efterfulgt af let og skiftende vind – alt sammen efter en lang og opslidende etape på 5.550 sømil fra Itajai, Brasilien.
De sidste 80 sømil tog rigtig lang tid, eftersom vinden forsvandt. Forventningen var ankomst onsdag morgen, men det blev altså aften, før de to første både kom i mål.

The Ocean Race 2022-23 - 9 May 2023, Leg 4 Day 16 onboard Team Malizia.

Will Harris og Christopher Pratt fra Malizia er glade for andenpladsen – og for endelig at kunne komme i land...

Manglede få sømil
Malizia fulgte 11th Hour Racing tæt de sidste mange døgn, og en hård fight helt til mål var ventet. Men det sidste døgns tid stod det klart at 11th Hour Racing havde tilkæmpet sig en føring, som ville blive svær at hente igen. Alligevel var det ikke afgjort før helt til sidst – som de fleste sejlere selv har erfaret, så kan alt ske, når vinden mere eller mindre forsvinder.

Tre af fem fuldfører etapen
Den tredje og sidste båd som stadig er med i den hårdt ramte fjerde etape, er Biotherm. De har ligget omkring 120 sømil bagved Malizia, og deres tredjeplads kommer efter mange store tekniske problemer. Guyot Environment Team Europe, som har knækket masten, har rigget en lille nødrig til, og humper nu langsomt mod land. Det er stadig uklart hvordan og hvornår de kan komme tilbage i racet. At blive klar til næste etape forekommer umuligt.

Resultater og point her

Her kan du se video fra ankomsten i Newport: