fbpx

The Ocean Race: Sydhavet agter, Atlanten forud

Inkluder i Newsletter: Ja

Alle fire både har passeret Kap Horn i forholdsvis god behold, og nu mangler de sidste små 2.000 sømil til Itajai. Kursen er nordlig, vinden er svagere, bølgerne mindre. Og sejlene er igen blevet store.

To og to
Feltet – hvis man kan kalde fire både et felt – er lige nu delt i to, med Malizia i front, og Holcim PRB i hælene. Derefter, små 400 sømil agterud, ligger 11th Hour Racing, med Biotherm lige bagved. Stadig er intet afgjort, især fordi de vejrforhold der venter fortsat vil være ustabile, skiftende, og med små vejrsystemer der hele tiden er i bevægelse.

Sejler stadig eget race
"Vi er ikke i en position hvor vi kan begynde at sejle matchrace, og dække Holcim PRB", siger skipper på førende Malizia, Boris Hermann. "Så vi sejler i høj grad vores eget race, forsøger at holde kursen nordlig, og sejler på det vi tror på. Der er stadig langt til mål."

The Ocean Race 2022-23 - 24 March 2023, Leg 3 onboard 11th Hour Racing Team. Charlie Enright, Justine Mettraux and Jack Bouttell work on replacing the broken batten and patching up the mainsail.

Dæksarbejde under de her forhold kræver god fysik og udholdenhed.

Vildt rundt om hornet
Vejret er koldt og vådt, men det er en stor lettelse for sejlerne at have passeret Kap Horn. Det blev en hård og voldsom omgang de sidste døgn inden passagen, og for Biotherm ret dramatisk, med to ufrivillige bomninger i høj sø og hård vind. Løjgangen (som også blev skadet ved starten i Cape Town) blev igen revet delvis af, og en av vognene flåede hul i cockpittets overdækning. Skaden kan repareres midlertidigt, men det koster distance. Også hos Malizia gik det hårdt for sig, hvilket medførte at Rosalin Kuiper blev smidt ud af køjen og fik en hjernerystelse og et flækket øjebryn. Det kan du læse mere om i vores tidligere artikel her.

Mål i begyndelsen af næste uge
Prognoserne tilsiger at der er 5-6 døgn tilbage inden mållinjen i brasilianske Itajai kan passeres. Det vil markere afslutningen på en distance, der overstiger alle tidligere etaper i racets historie: 12.750 sømil. Hvis Holcim PRB ikke vinder, vil det være første gang i dette race, at de ikke tager det maksimale antal point.

Se video med seneste rapport fra vandet her:


Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Udvalgte artikler *