fbpx

Guyot vendt om - skroget delamineret..!

Related Articles: Drama fra første sekund i verdens længste etape
Inkluder i Newsletter: Ja

En af de fem deltagere i The Ocean Race er her til morgen udgået med en skrog-laminerings-fejl, og er vendt om. Har ca. 600 sømil til Cape Town

Mens båden sejlede i 20-25 knobs vind på tredje etape, hørte besætningen om bord to på hinanden følgende lyde, som umiddelbart ikke skulle være der. Efter endt inspektion af båden, opdagede de unormale bevægelser i skroget midtskibs.

Teamet var i dialog med design- og teknikteamet, og man fandt sammen frem til den konklutiion at det måtte være en 'skrogsandwichfejl' / delaminering.

"I betragtning af bådens nuværende position og med så mange sømil til Itajai, er det desværre bedre for besætningen og båden at vende tilbage til Cape Town." sagde Thomas Cardrin, teknisk direktør fra GUYOT environnement - Team Europe.

Nu går det tekniske team rundt på havnen i Cape Town og venter på båden, for at kunne foretage en mere detaljeret inspektion, og efterfølgende vælge hvad pokker der skal ske? Mon ikke vi ser en 'udgået etape' og så en Guyot der sejler direkte Cape Town - Itajai, det er jo lige over på den anden side af Syd-Atlanten.

Alle om bord meldes i sikkerhed, og teamet vil bringe flere opdateringer, i takt med de bliver klogere på skaden.


Galleri