fbpx

The Ocean Race: Hattrick til Holcim

Inkluder i Newsletter: Ja

Ingen ser ud til at kunne røre Kevin Escoffier og hans mandskab på schweiziske Holcim PRB for tiden: Efter at have vundet både første og anden etape, gik de på vandet fredag formiddag og fejede al modstand af banen i dagens Inport Race.

Først i luften
Holcim PRB fik en godt start, og var første båd på foilene efter startskuddet. Det gav dem en umiddelbar føring, som de aldrig siden var i nærheden af at tabe. I mål var de næsten to minutter før nummer to, og på tidspunkter undervejs førte de med mere end 500 meter.

Ikke ligefrem bygget til banesejlads
Forholdene var som forventet perfekte, med strålende solskin og 15-18 knobs vind. Banen var lagt tæt på det berømte Taffelbjerget, som med sine godt 1.000 meters højde skabte lidt udfordringer med sin langstrakte vindskygge. De fem foilende IMOCA’er er bestemt hellere ikke bygget til korte banesejladser og hurtige kursændringer, så det stillede store krav til mandskabene alene at holde snuden i sporet i tre omgange rundt om den rektangulære bane. Hele affæren tog ca 45 minutter, så der var nok at se til i den overdækkede cockpit.

Hægtede et mærke
For franske Biotherm sluttede festen inden den rigtig kom i gang: De sejlede på et mærke, og med en 60 fods båd med lange foils stikkende ud til begge sider, er det en noget mere besværlig situation end hvad mange sejlere har oplevet i mere ydmyge og enkle fartøjer. Faktisk endte det med at Biotherm måtte halte i land igen, uden at kunne deltage i sejladsen. Heldigvis førte hændelsen ikke til skader på båden, som ellers kunne have truet den meget væsentlige start på tredje etape søndag.

The Ocean Race 2022-23, 24 February 2023, GUYOT Environment - Team Europe, Team Holcim - PRB, 11th Hour Racing Team and Team Malizia, In-port race in Cape Town.

Positionerne på bagsædet skiftede flere gange undervejs – der var tæt mellem de tre både på billedet her.

48 timer til rekordlang etape
Bagved Holcim PRB blev sejladsen et rigtig hundeslagsmål mellem 11th Hour Racing, Team Malizia og GUYOT environnement. Det endte som du kan se i nedenstående resultatliste.
Nu har sejlerne 48 timer til at forberede det som med stor sikkerhed er den længste sejlads, nogen af dem nogensinde har sejlet: 12.750 sømil fra Cape Town, Sydafrika til Itajai, Brasilien.

Resultater:
1. Team Holcim - PRB (SUI), 5 point
2. 11th Hour Racing Team (USA), 4 poin
3. Team Malizia (GER), 3 points
4.GUYOT environnement - Team Europe (FRA/GER), 2 point
5. Biotherm (FRA), 0 point

Sammenlagte resultater pt, inport-serie og offshore-etaper:
https://www.theoceanrace.com/en/scoreboard









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *