fbpx

The Ocean Race: Så er der Inport Race i Cape Town!

Inkluder i Newsletter: Ja

I Cape Town er der sejlerfest i dag: The Ocean Race afholder sit andet Inport Race, med start kl. 13.15 dansk tid. Det første Inport Race foregik inden start på første etape i Alicante, og blev vundet af Team Malizia, og nu bliver det spændende at se om de mange sejltimer siden har ændret på styrkeforholdene. Forholdene ser ud til at blive perfekte, med 15 knobs sydøstlig vind, formentlig med vindstød på den anden side af 20 knob, og masser af solskin.

m153811 crop169014 1024x576 proportional 16769709333cd2

GUYOT environnement - Team Europe står med to sidstepladser fra de to foregående etaper, og trænger til et boost. Måske kommer det i dag?

Afgørende ved pointlighed
InPort Race-serien tæller ikke som som sådan med i regnskabet, når den endelige stilling skal gøres op i Genoa, Italien til sommer. Men den bliver brugt for at afgøre pointlighed, og kan derfor i princippet ende med at blive afgørende. Livesendingen foregår på Eurosport 1 og 2, hvor man skal have et abonnement for at de med – livesendingen starter kl. 12.30 dansk tid, og du kan skaffe dig det fornødne login på www.eurosport.com eller www.discoveryplus.com.

Kun IMOCA-feltet med
VO65’erne er ikke tilstede i Cape Town, så det er kun de fem IMOCA’er der sejler. Der skal nok blive kæmpet hårdt i den korte banesejlads – men mon ikke sejlernes opmærksomhed i de her dage retter sig mest mod det der sker på søndag. Der starter nemlig monster-etapen på 12.750 sømil  kl. 13.10 dansk tid). Feltet skal sejle igennem hele Sydhavet, syd om Australien og New Zealand, rundt om Kap Horn, og op igennem Atlanterhavet til Itajai, Brasilien. Man regner med at det vil tage 34 døgn – og det er altså 34 døgn i verdens hårdeste farvand, det meste af tiden i bidende kulde.

Nu spørger du sikkert dig selv, hvordan sover man egentlig i en IMOCA under den slags forhold? Det forklarer skipper på den førende båd (Holcim PRB) Kevin Escoffier i videoen her, med en pragtfuld fransk accent:










★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *