fbpx

The Ocean Race: Team Holcim PRB vinder anden etape

Inkluder i Newsletter: Ja

Det blev lige præcis den letvinds-gyser som var forventet, da de første både i The Ocean Race nåede Cape Town tidligt søndag eftermiddag: Ved solopgang søndag morgen havde fire af de fem deltagende hold en reel chance for at vinde. I den lette, skiftende vind kunne alt ske, og sejlerne gennemgik lange timer i lav fart, mens vinden skiftede og positionerne ændrede sig.

Tre både på 25 minutter
Vinderen, Team Holcim PRB krydsede målstregen kl. 13.11 UTC, efter at have fundet en marginalt bedre vinkel mod mållinjen end de to konkurrenter, som kort forinden lå i en position, hvor det lige så godt kunne have været dem, der kom først. De vandt også første etape, så det er altså en perfekt score de nu står med. Nummer to, Team Biotherm, kom ind 16 minutter senere, og den lidt ærgerlige tredjeplads tilfaldt 11th Hour Racing, som brugte ni minutter længere på de 4.600 sømil.

11 February 2023, Onboard 11th Hour Racing Team during Leg 2, day 18. Jack Bouttell on the bow during a sail change with Team Holcim - PRB arriving from the west.

Close race – moderne havkapsejlads er blevet et langt tættere spil de senere år. Billedet her er taget efter mere end to uger på havet!

Fra føring til fjerdeplads
Team Malizia er dog det hold der tabte mest i de sidste neglebidende timer: I morges havde de en marginal føring, placeret længere syd end de andre. Men deres taktik faldt igennem på de sidste sømil mod mål. Det må have være ret surt for dem at stå tilbage med en fjerdeplads, med kun en båd bagved – nemlig GUYOT Environnement Team Europe, som længe har været bagved, og først forventes i mål i aften.

Næste etape: 12.750 sømil
Nu følger det der må være en af de længste etaper i kapsejlads-historien, nemlig Cape Town/Sydafrika til Itajai/Brasilien. 12.750 sømil! Etapen vil føre de fem ret underbemandede IMOCA’er tre fjerdedel af distancen jorden rundt, regnet på de sydlige breddegrader der nede i bunden af jordkloden. Starten på den etape går 26. februar, og pointerne herfra tæller dobbelt.

Nedenfor kan du se en video fra vinderbåden – og her kan du følge kommentarer og historier fra bådene, efterhånden som de kommer ind.


Kapsejlads

Regatta Royale: Yacht Club de Cannes trodser World Sailing, og...

Motor

Hondag V8: Ny 'power-påhæng' med udvidet tyverisikring

Branchenyt

Princess Yachts Denmark udnævner ny direktør

Kort nyt

'Togtet': Foredrag trak fulde huse - og mere til

Havne

Nyborg Marina: Glæder sig over besøgstallene

Kapsejlads

Spangsberg Cup: Ubetinget Danmarks sødeste én dags...

★ Interview & Portræt

★The Ocean Race vil tilbage til rødderne

Kapsejlads

E Jolle: Hvilken sæsonafslutning - Harboe Cup leverede varen

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Udvalgte artikler *