fbpx

The Ocean Race: Anden etape i gang!

Inkluder i Newsletter: Ja

Så er de afsted igen! Det blev et kort og intenst ophold på de vestafrikanske øer, og nu er det ud på havet igen. Det vil sige, det er kun IMOCA-klassen det drejer sig om fra nu af – VO65’erne skal ikke sejle igen, før i Aarhus i starten af juni. Starten gik i let til mellemvind, 7-10 knob. 

Let vind de første døgn
Udsigterne er let og skiftende vind, de fem både skal nemlig ned i stillebæltet – the Doldrums. Lige nu er det område særlig stort, eftersom de fremherskende passatvinde nord for stillebæltet er forstyrret (og delvis fraværende) lige nu. Først handler det om at komme klar af de bjergrige øers vindskygge, i sig selv en svær opgave – og derefter handler det om at passere stillebæltet der hvor det er smallest, og i en vinkel som medfører at man fanger den nye vind på sydsiden så hurtig som muligt. Den traditionelle opskrift er at sejle mod vest, gerne helt ind under Brasil, udenom det såkaldte ”St. Helena high”, et stort og forholdsvis stabilt højtryk med let vind. Men nu starter sejlerne jo langt mere sydligt end normalt, så de opskrifter der plejer at virke, er ikke nødvendigvis helt brugbare.

Boris Hermann med brandskade
Etapen er 4.600 sømil, en ret lang sejlads, især fordi det første lange stykke ikke vil foregå i særlig høj hastighed. Den sidste del, derimod, kan byde på rekordforhold. Ankomst i Cape Town er forventet 8.-9- februar, det vil sige en sejltid på 14-15 døgn. Team Malizias skipper, tyske Boris Hermann, fik kogende vand over sig under indsejlingen til Kap Verde, og skaderne er så alvorlige, at han må stå over anden etape. I stedet stepper Will Harris ind. Hermann forventes dog at indtræde i skipperrollen inden tredje etape.

Eurosport sendte live fra starten her:









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *