fbpx

The Ocean Race: Hvad sker der?

Kapsejladsen tidligere kendt som Volvo Ocean Race (og endnu tidligere Whitbread Round the World Race, red.) har haft nogle tunge år, efter at Volvo trak sig ud tilbage i 2018.

Efterfølgende har en pandemi - og nu en krig i Europa, dels gjort logistik og rejsevirksomhed svær, og dels udtørret kilderne for de sponsorindtægter, som skal bære hele arrangementet.

To klasser
I det lys er det imponerende at de svenske ejere stadig holder fanen højt, og at der faktisk bliver et race jorden rundt til næste år. Der bliver to klasser, en klasse for de bomstærke entypebåde Volvo Ocean 65, og en klasse for IMOCA, de fortrinsvis franske, foilende offshore-både, der er mest kendt fra singlehand-sejladser som Vendée Globe. Til The Ocean Race er de dog tilpasset fuldt mandskab.

Hvor mange hold?

Pt. er der fem IMOCA teams tilmeldte, og seks Volvo Ocean 65 teams. Tre af de sidstnævnte hold har dog ingen online info tilgængelig, så noget tyder på at nogle er faldet fra, og der reelt måske kun er tre aktive hold i den klasse lige nu?

Disney om bord

Race Management har netop signeret en aftale med Warner Bros/Disney, som vedrører produktion og distribution af video, live-sendinger, storytelling og andet media content. 

The Ocean Race starter i Alicante 15. januar 2023, og går i mål i Genoa 1. juli. Inden dette tidspunkt har bådene været forbi Aarhus til et ægte stopover første uge af juni.

Interessant bliver det og se, hvormange både der ender med at deltage?

Der er mere info på sejladsens website her.


GalleriSeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt