fbpx

The Ocean Race: Hvad sker der?

Inkluder i Newsletter: Ja

Kapsejladsen tidligere kendt som Volvo Ocean Race (og endnu tidligere Whitbread Round the World Race, red.) har haft nogle tunge år, efter at Volvo trak sig ud tilbage i 2018.

Efterfølgende har en pandemi - og nu en krig i Europa, dels gjort logistik og rejsevirksomhed svær, og dels udtørret kilderne for de sponsorindtægter, som skal bære hele arrangementet.

To klasser
I det lys er det imponerende at de svenske ejere stadig holder fanen højt, og at der faktisk bliver et race jorden rundt til næste år. Der bliver to klasser, en klasse for de bomstærke entypebåde Volvo Ocean 65, og en klasse for IMOCA, de fortrinsvis franske, foilende offshore-både, der er mest kendt fra singlehand-sejladser som Vendée Globe. Til The Ocean Race er de dog tilpasset fuldt mandskab.

Hvor mange hold?

Pt. er der fem IMOCA teams tilmeldte, og seks Volvo Ocean 65 teams. Tre af de sidstnævnte hold har dog ingen online info tilgængelig, så noget tyder på at nogle er faldet fra, og der reelt måske kun er tre aktive hold i den klasse lige nu?

Disney om bord

Race Management har netop signeret en aftale med Warner Bros/Disney, som vedrører produktion og distribution af video, live-sendinger, storytelling og andet media content. 

The Ocean Race starter i Alicante 15. januar 2023, og går i mål i Genoa 1. juli. Inden dette tidspunkt har bådene været forbi Aarhus til et ægte stopover første uge af juni.

Interessant bliver det og se, hvormange både der ender med at deltage?

Der er mere info på sejladsens website her.


Galleri









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *