fbpx

The Ocean Race: Store forventninger til værtsbyen Aarhus

Fra 29. maj – 8. juni næste år, i 2023 er Aarhus som den første danske by nogensinde vært for The Ocean Race – verdens længste og hårdeste havkapsejlads.

I ugen op til den her påske-uge, har den danske arrangørgruppe haft besøg af en større delegation fra The Ocean Races internationale hovedkvarter i Alicante. Programmet har bestået af site-visits rundt på havneområdet i Aarhus og i følge pressemeddelelsen spændende besøg hos blandt andre Dokk1, Aarhus Internationale Sejlsportscenter, den anderledes genbrugsstation REUSE og Worldperfect, som er bæredygtighedsoperatør på The Ocean Race Stopover Aarhus 2023.

Besøget i Aarhus har begejstret delegationen fra The Ocean Race: ”Vi er meget imponerede over forholdene i Aarhus og byens flotte historik som vært for tidligere sejlsportsevents. Det store havneområde er som skabt til at danne ramme for events i verdensklasse, og den lokale opbakning og forankring er stærk. Vi er overbeviste om, at den kombination er en sikker vinder, og vi har store forventninger til det første danske Stopover i The Ocean Races ikoniske, 50-årige historie,” siger Johnny Donnelly, Head of Events hos The Ocean Race.

Ordene vækker glæde hos den danske arrangørgruppe: ”The Ocean Race Stopover Aarhus bliver en megaevent – den største i Aarhus i 2023. Vi er stolte af at få bekræftet, at Aarhus som sejl- og eventby kan noget helt særligt, og at forventningerne til os er store. Opbakningen fra sejlmiljøet, den store fællesskabsfølelse blandt byens mange frivillige kræfter og et fantastisk havneområde giver os et fremragende fundament til at skabe en fantastisk og inspirerende oplevelse for både deltagere, tilrejsende gæster og byens borgere. Sammen med stærke samarbejdspartnere som Sport Event Denmark og Trifork har vi sat kursen mod 2023,” siger Charlotte Kirk Elkjær, Stopover Director for The Ocean Race Aarhus 2023.

Tidligere 'snuset til' et Ocean Race
Smilets by har tidligere snuset til et Ocean Race lignende arrangement. Tilbage i 2018 kunne de mange sejlsports-interesserede i Danmark opleve et såkaldt Fly-By - hvor de potente Ocean-racere var inde og rundet et udlagt mærke, ganske tæt på Dokk1. 

The Ocean Races delegation i Aarhus bestod af:
Johan Strid (Director, The Ocean Race Summits)
Johnny Donnelly (Head of Events)
Anna Goyne (Head of Host City & Logistics)
Meegan Jones (Sustainability Programme Advisor)
Lucy Hunt (Summits & Learning Advisor)
Genevieve Bow (Summit Events & Commercial Partnerships)
Richardo Zampetti (Broadcast Multimedia Manager)
Patricia Sala (Public Affairs Manager)
Fakta om The Ocean Race:
• Siden 1973 har topatleter sejlet jorden rundt i det race, som tidligere hed Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race.
• Aarhus er den første danske Stopover City i racets historie.
• Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter er centrale partnere i projektet.
• Blandt de offentlige partnere er Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Region Midtjylland.
• Den Aarhus-baserede IT-virksomhed Trifork er officiel Stopover Presenting Partner.
• Salling Fondene støtter folkefesten.


Galleri