fbpx

Ocean Race Aarhus: Der er sat dato på eventet

Related Articles: Ocean Race: Ruten er klar - crazy etape og Aarhus venter
Inkluder i Newsletter: Ja

Der er godt nok stadig lang tid til, men man kan sagtens forstå de allerede nu begynder at glæde sig til sommeren 2023.

Aarhus kan nemlig se frem til at modtage de to hurtige bådklasser VO65 og IMOCA 60 efter en udmattende, eventyrfyldt transatlantisk overfart fra amerikanske Newport. Efter planen begynder de maritime festligheder i Aarhus d. 29. maj 2023. Bådene sejler videre mod hollandske Haag d. 8. juni.

Denne udgave af The Ocean Race udmærker sig blandt andet også ved at have den længste etape i racets 50-årige historie. Det sker, når bådene sejler ud på et vildt race over 12.750 sømil fra sydafrikanske Cape Town til brasilianske Itajaí. Det bliver uden tvivl spektakulært og kræver en kraftpræstation af atleterne.

I lighed med de seneste udgaver af The Ocean Race skydes racet i gang i spanske Alicante. Det bliver den 15. januar 2023.

Den endelige ruteplan for The Ocean Race 2022-23 kan findes her.

Megaevent i sigte
Aarhus er som den første danske by nogensinde Stopover City for The Ocean Race – verdens længste offshore kapsejlads.

Der venter en folkefest i området omkring Dokk1, Havnepladsen, Pier 2 og 3, med en forventning om 400.000 glade gæster, en masse sjove og lærerige gratis tiltag for hele familien, sejlsport i verdensklasse og et stort område, hvor både børn og unge, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv fokuserer på problemerne med forurenede verdenshave og behovet for at tænke i bæredygtige løsninger.

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at datoen for festlighederne i Aarhus ligger fast:

”The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 bliver en fantastisk begivenhed, så det er bare med at begynde at tælle ned til maj 2023, hvor vi glæder os til at byde de spektakulære både og rigtigt mange besøgende velkommen på havnen i Aarhus. The Ocean Race er en af de største sportsevents i verden – og passer derfor perfekt til Aarhus’ ambitioner om fortsat at være en eventby i international klasse,” siger Jacob Bundsgaard.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, ser frem til at fortsætte det ambitiøse arbejde med at planlægge eventen:

”Det er fantastisk, at vi nu har fået nogle konkrete datoer. Jeg vil opfordre alle aarhusianere og de forhåbentlig mange gæster til at sætte nogle store krydser i kalenderen. Det bliver en helt enestående oplevelse, som vil sætte sit præg på byen og bugten. Jeg ser frem til at kunne byde alle velkommen til endnu en international maritim folkefest i Aarhus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

Direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov, udtaler:

”The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 bliver en maritim folkefest til lands og til vands med et stort og vigtigt fokus på bæredygtighed og klimahensyn. I Sport Event Denmark ser vi frem til at fortsætte det gode samarbejde med The Ocean Race og Aarhus for at skabe de bedste rammer for sejlerne og de mange danske og udenlandske besøgende i Aarhus under kapsejladsens Stopover,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Fakta om The Ocean Race:
• Siden 1973 har topatleter sejlet jorden rundt i det race, som tidligere hed Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race.
• Aarhus er den første danske Stopover City i racets historie.
• Sailing Aarhus og Aarhus’ Internationale Sejlsportscenter er centrale partnere i projektet.
• Blandt de offentlige partnere er Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Region Midtjylland.
• Den Aarhus-baserede IT-virksomhed Trifork er officiel Stopover Presenting Partner.
• Salling Fondene støtter folkefesten med fire millioner kr.
• De deltagende både i de to bådklasser bliver annonceret løbende i de kommende måneder. Listen over allerede tilmeldte hold kan findes på The Ocean Races hjemmeside.
Kilde: The Ocean Race Stopover Aarhus 2023


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *