fbpx

Lykkens gang for Telefonica?

Inkluder i Newsletter: Ja

Telefonica Blue havde flere uheld under 2008-09 udgaven af Volvo Ocean Race. Her fandt de en svensk klippe på næstsidste etape. Foto: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race.

       Der har længe været to unavngivne spanske hold tilmeldt Volvo Ocean Race. Lige så længe har der været spekuleret i om teleselskabet Telefonica ville vende tilbage som sponsor for et Volvo Ocean Race hold.<br />


Med lige under 200 dage til start i Alicante står det nu klart at Telefonica for tredje gang har valgt at lægge en stor portion penge. Og forhåbentlig bliver tredje gang også lykkens gang.


Moviestar nåede aldrig i havn på etapen over Atlanten i 2006. VO70’eren sank efter kølproblemer. Foto: Oskar Kihlborg/Volvo Ocean Race.

      <br />

Forfulgt af uheld
I 2005-06 udgaven af Volvo Ocean Race kunne skipper Bouwe Bekking sammen med besætningen kun se til, mens deres Farr-designet VO70’er faldt fra hinanden. Problemer med svingkølen resulterede til slut med et forlis på Atlanten, hvor båden sank. Besætningen blev inden da reddet af ABN AMRO TWO.

I den seneste udgave var Telefonica tilbage med to både. Bouwe Bekking var også tilbage som skipper på A-båden, Telefonica Blue. Et knækket forstag og to afgørende grundstødninger blev det til – i Kina og den svenske skærgård. Den sidste kostede afgørende point på den næstsidste etape. Telefonica Blue, der var set som den største udfordrer til forhåndsfavoritterne på Ericsson 4 endte på den samlede tredjeplads.


Bådmagasinet fangede en enlig Telefonica Blue i Øresund på vej til Stockholm efter den fatale grundstødning. Foto: Joakim Rechnitzer.

      <br />

Stærkeste felt nogensinde
Kun fem hold er endnu officielt tilmeldt Volvo Ocean Race der starter den 29. oktober. Men det bekymrer ikke VOR-chefen Knut Frostad.

”Det sportslige niveau på de fem hold, som har skrevet under lige nu, er det højeste, vi har haft i sejladsens 38-årige historie. Ingen eksperter er i stand til at udråbe en forhåndsfavorit,” mener Knut Frostad.

Endnu et spansk hold er på trapperne, men intet er bekræftet endnu. Der er heller ikke sat navn på hvilken skipper der skal stå i spidsen for Telefonica-holdet.

Holdene der er klar til Volvo Ocean Race 2011-12

 • Groupama Sailing Team, Franck Gammas, Frankrig
 • Puma Ocean Racing powered by Berg propulsion, Ken Read, USA
 • Abu Dhabi Ocean Racing Team, Ian Walker, Abu Dhabi
 • Camper with Emirates New Team Zealand, Chris Nicholson, New Zealand/Spanien
 • Team telefonica, skipper ukendt, Spanien

  http://www.volvooceanrace.com