fbpx

Volvo Ocean Race: Forfølgerne finder papirkortene frem

Inkluder i Newsletter: Ja

Flere dages dragrace i topfart er nu afløst af et taktisk spil, som har delt feltet i to dele. I relativt let vind sejler førende Groupama stadig den lige vej i åbent hav, med blikket stivt rettet mod Auckland. Bagved knokler Puma for at holde følge, og endnu længere bagved halser Abu Dhabi efter. Men de andre tre hold har nu valgt en ret radikal måde at angribe på.

Koralrev og vulkanbjerge

Solomonøerne er et farvand fuldt af lavvandede områder med koralrev, høje vulkanbjerge med vindskygger på hundreder af sømil, og i det hele taget svære forhold. Øerne ligger et pænt stykke vest for den rute de førende både følger.

Passer og parallelforskyder

Men det er ind mellem øerne her, at Telefonica har valgt at søge lykken. Og både Camper og Sanya gør det samme. Her inde er der ingen der har brudt sig om at måle op og udarbejde elektroniske søkort, så navigatørerne er nu i gang med passer og parallelforskyder, og i øvrigt navigationsmetoder fra sejlskudetiden. Reserve papirkort er trukket frem fra gemmerne - de højteknologiske instrumentpakker kan ikke bruges til navigation i den her bortgemte afkrog.

Vil sejle ud foran

Teorien er at de skal kunne avancere så meget her inde mellem øerne, at når de stikker næsen ud i åbent farvand igen om nogle dage, kan de skære ud foran Groupama, eller som minimum foran Puma. Et vejrsystem med mere vind er også på vej fra vest, og hvis de rammer de tre angribende både først, kan det hjælpe dem yderligere.

Mere på www.volvooceanrace.com









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *