fbpx

Volvo Ocean Race: Telefonica forsvarer defensivt, Puma satser alt

Inkluder i Newsletter: Ja

Det er efterhånden svært ikke at betragte Telefonica og Iker Martinez som det gennemgående stærkeste hold i Volvo Ocean Race. Gang på gang tager de solide taktiske beslutninger, de er hurtige, laver få fejl...deres samlede føring må siges at være fuldt fortjent, selv om flere af de formodet stærkeste konkurrenter har været ramt af rigproblemer, som har kostet dyrt. Måske havde racet haft en anden udvikling, hvis masterne var blevet stående i racets indledende fase, who knows?

Snæver føring - rigtig længe...
I øjeblikket er feltet på seks både i gang med sidste del af tredje etape. Alle har rundet Horsborgh Lighthouse ved Singapore, og har sat kursen mod nord, hvor mållinjen i Sanya venter. Telefonica har længe været låst fast i en tæt fight med Groupama og Puma, men har forsvaret en meget, meget snæver føring i rigtig lang tid nu.

Puma går efter sejren
Den seneste udvikling har dog gjort livet svært for Telefonica: Puma har lavet et stort sats og har vendt mod øst. Deres rute er nu en helt anden, og fra bådens navigatør forlyder det at beslutningen er baseret på den forventede vejrudvikling, og ikke at de følte sig presset til at søge væk fra den tætte båd-mod-båd kamp.

Skærmbillede 2012-02-01 kl. 11.08

Camper rykker nærmere
Groupama er forblevet på den vestlige side, men helt tæt på den førende båd – Telefonica har valgt at søge en smule mere østlig, men lægge sig tæt på den linje som også de forfølgende både, Abu Dhabi og Camper, følger. Camper er rykket betydeligt tættere på de første både (37 mil), mens Abu Dhabi fra sdin position noget længere mod øst er 72 mil bagud. Sanya er den eneste båd som reelt er hægtet af – det kinesiske hold, som nu er på vej mod den by som er deres hovedsponsor, får altså næppe den jublende ankomst de havde håbet på.

Mens stormvejr med op til 48 knobs modvind er på vej, er Puma altså det hold, som alle holder øje med: Vil deres store satsning mod øst betale sig? Vi vender tilbage....