fbpx

VOR LIVE: Se finalen - vinderen er fundet...

Volvo Ocean Race byder endnu engang på drama, når ben 8 i de kommende få timer skal finde en vinder.

Brunel, der har ligget forrest mere end en uge, måtte således lide den tort, at Dongfeng gik forbi i nat med 01:30 tiden dansk tid. Det skete efter den kinesisk/franske båd i overgangszonen mellem de to vejrsystemer havde placeret sig mere østligt.

Med vinden kommende ind, som forudsagt fra nordøst, lykkedes det på imponerende vis Dongfeng langsomt, men sikkert at sejle henover Brunel og opbygge et forspring på 1,4 sømil.

Kl. 6 her tirsdag morgen har VOR desværre problemer med trackeren, men det ser ud til at forspringet er skrumpet til sølle 1,0 sømil.

Forude venter de sidste knap 20 mil, og da vinden er på sølle 5-6 knob og bådene skal falde af og gå en langt mere vestlig kurs vil farten gå yderligere af, når der bliver sejlet en vestlig kurs på vej ind mod New Port.

Dermed har Brunel klart muligheden for et comeback. Spanske Mapfre ligger på 3. pladsen 4,5 sømil efter, Vestas ligger på fjerdepladsen 12,4 sømil efter og med et forspring til Turn the Tide on Plastic på 3,5 sømil. AkzoNobel har 28,7 sømil op mens Scallywag har 71,5.

Opdateret kl. 6.30

Turn the Tide on Plastic har som de eneste valgt at gå syd om den forbudte zone ud for Newport. Det kan betyde at de kommer til at tage placeringer, da de undgår at skulle sejle ligeså dybt som de øvrige i den meget lette vind.

Opdateret kl. 7.00

DF har nu kun et forspring på 0,5 sm til Brunel. Begge både holder en VMG på 3,5 – 3,8 knob. Mapfre er kommet nærmere og er kun 2,7 efter nu, men er nede på 3,2 knob. Vestas er fortsat nr. 4, men ikke ret længe for TTOP har nu kun 0,8 sm op og holder en VMG 9,6 knob ca. 1,5 knob hurtigere Vestas.

Opdateret kl. 7.30

TTOP har nu overtaget 4. pladsen fra Vestas. Og afstanden til den førende er siden kl. 06.00 reduceret fra 15,9 sm til 7,8 sm. Spørgsmålet er om Dee Caffari og hende unge crew kan trække den helt store kanin op af hatten og slå alle favoritterne. TTOP er tæt på den forbudte zone og skal skære marginalt op. Holder vinden burde det betyde samme eller lidt bedre speed de kommende mil – dvs. mens favoritterne holder 3,5 knob går TTOP 9.

Opdateret kl. 8.00

Fire både kan fortsat løbe med sejren på ben 8. Mapfre sniger sig ind på de to førende og går generelt lavere og hurtigere end Dongfeng og Brunel, der ikke ser ud til at kunne undgå at bomme inden længe. Mapfre er nu kun 1,7 sm efter DF, der er 0,3 sm foran Brunel. TTOP er 6,3 sm efter og holder som Mapfre en VMG på ca. 6,5 knob, mens Brunel og DF ligger på ca. 4,5 knob. DF har 10 sømil til mål.

Opdateret 08:30

Brunel er nu forrest med samme distance til mål som DF. Mapfre har også måttet bomme og er 1,6 efter på 3. pladsen. TTOP ligger 4. og har 5,2 sømil op. Farten er fortsat omkring 6 knob VMG for TTOP, der ikke bommer modsat de øvrige. Vestas er 5'er og har 6,1 sømil op.

Opdateret 09:00

Dongfeng er tilbage på 1. pladsen og Mapfre er nu nummer 2. Det er sket efter Brunel bommede til bagbord halse igen. Forspringet er noteret til 0,3 sømil til Mapfre og 0,6 sm til Dongfeng. Vestas har taget 4. pladsen tilbage fra TTOP, der er gået i stå på venstresiden af den forbudte zone den seneste halve time. Vestas har 5 sømil op, TTOP har 5,2.

Opdateret 09:30

Det ligner nu, at hjemmebane-båden Vestas kommer snigende frem i noget ny vind. Den amerikansk/danske båd har således ikke lavet en eneste bomning, mens de tre forreste har lavet 7. Vestas har lige nu kun 2,5 sømil op, og har en VMG der er 2 knob bedre end de forreste. I front er Brunel forrest 0,1 sømil foran Mapfre, der igen har sejlet helt fabelagtigt. Dongfeng er 0,6 efter. Turn the Tide er fire og har 3,3 sømil op til fronttrioen.

Opdateret 10:00

Brunel, Mapfre og Dongfeng ligger inden for 0,5 sømil stort set i vindstille og på direkte modvind. Vestas har trukket forspringet ind til 1,3 sømil. Turn the Tide sejler i en mega skralder inden de vil vende og prøve med et sidste lucky punch – de har 3,3 sømil op. De forreste har 2,3 sømil til mål.

Opdateret 10:30

Usandsynlig spændende afslutning, hvor Vestas kommer nærmere en sejr hvert eneste minut nu – kl. 06:30 var de over 12 sømil efter. De har nu 0,5 sømil op til Brunel, der fortsat holder Mapfre 0,2 sømil bag sig og Dongfeng 0,4 sømil. Der er 1,8 sømil til mål. 

Opdateret kl. 11:00

Der er meget meget let vind – og modstrøm. Brunel og Mapfre har lagt sig forrest. Der er 0,6 sømil i Brunels favør. Dongfeng og Vestas kæmper om 3. pladsen. De er hhv. 1,2 og 1,4 sømil efter. TTOP ser ud til at have mistet det gode humør og overblikket. De sejler virkeligt dårlige vindvinkler og er fortsat 3,2 sømil efter de førende alt imens at AkzoNobel nærmer sig. Den hollandske båd har kun 4 sømil op til TTOP.

Opdateringen fortsætter under dette foto...

TågeNewport

Opdateret kl. 11.30

Tågen hænger fortsat over Newport, hvilket indikerer at vinden fortsat lader vente på sig. Brunel klamrer sig til føringen og har 0,1 sømil til Mapfre. Dongfeng havde en mand i vandet for at tjekke om der var noget på kølen. De er 1,4 sømil efter de førende. Vestas er 1,6 efter, mens TTOP har 2,9 sømil op. AkzoNobel har fortsat fart i båden og er nu kun 3,8 sømil efter de førende og kan meget vel nå at hente TTOP.

Opdateret kl. 12.00

Det er noget at en langtrækker den her. Vestas er har lige nu smidt Dongfeng af podiet og overtaget tredjepladsen. De er hhv. 1,2 og 1,3 sømil efter de to førende. Her er stillingen uændret Brunel 0,1 foran Mapfre, de har 0,9 og 1,0 sømil til linjen. TTOP og AkzoNobel har begge 2,6 sømil ind. Scallywag er 21,4 sømil ude.

Opdateret 12:30

Podiet ser ud til at være på plads nu. Brunel ligger med 0,4 sømil til mål i hvert fald til sejr foran Mapfre, der har 0,6 ind og med Vestas på 3. pladsen med 1,5 sømil til mål. Det spændende nu er om AkzoNobel, der har 2,9 til mål kan indhente Dongfeng, der har 2,1 ind.

Sker det vil det gå fra skidt til værre for Dongfeng i den samlede stilling og rent mentalt nu hvor de smider det hele efter at have sejren inden for rækkevidde.

Opdateret og slut - 12:44

OK podiet var så ikke helt på plads.

Helt forrygende comeback fra Mapfre, der tager en etapesejren i denne langtrækker af en gyserafslutning. De er fa’me gode – rullede Brunel på boat handling i den lette lette luft! Brunel bliver toer ca. 1 minut efter. Vestas tager 3. pladsen og er i mål ca. 15 minutter efter Mapfre. Dongfeng ender som nr. 4.

Med den stilling cementerer Mapfre, at løbets samlede førsteplads kun var til låns for Dongfeng.

De får bonuspoints for etapesejren og ligger sig i spidsen uden stillingen i inport-sejladserne skal tages i brug. Fantastisk comeback og godt at huske på, at i sejlsport er intet ovre; ”before the fat lady sings”.

Den forventede stilling:

Mapfre: 53 points

Dongfeng: 50 points

Brunel: 42 points

AkzoNobel: 36 points

Vestas: 28 points

Scallywag: 27 Points

Turn the Tide: 22 points

 
Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude og lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?