fbpx

VOR: Det trækker op til en gyser-afslutning på 8. etape

8. etape fra Itají Brasilien til New Port RI i USA, må betegnet som en ren slæde-sejlads, set i forhold til den yderst krævende 7. etape, som udover at koste menneske liv, også bød på mastehavari, og meget andet materialebrud, ting som naturligvis står i skyggen af tabet af John Fisher.

Men her, ca. 2 døgn før VOR bådene rammer New Port RI, er der lagt op til en gyser af en afslutning. Feltet er nogenlunde samlet i front, hvor kun små 30 sømil skiller de fire første.
Brunel med Bouwe Bekking har fået fart i kassen, og ligner for alvor et team som ser ud til at blande sig om podieplaceringerne. Dongfeng ånder dem i hækken med under 10 sømil forskel, og med Vestas 11 Hour Racing yderligere nogle mil tilbage.

Intet er afgjort

Med slæk på skøderne og kurs mod mål, kunne enhver kapsejlads være afgjort. Men det tør jeg godt at spå ikke er tilfældet her. Et meget stort område med ganske svag vind, har placeret sig syd-øst for New Port, så der bliver en form for ’opsamlingsheat’ inden for det næste døgns tid.

Om Mapfre, Akzo og Turn når op til ’opsamlingen’ tror jeg næppe, så sandsynligheden for at få en dansker på podiet, bliver op til Vestas og Jena Mai Hansen, om de kan holde deres tredjeplads hjem. Lige nu kan alt ske.

Skærmbillede 2018 05 06 kl. 09.38.48

Den aktuelle stilling på 8. etape, opdateres søndag kl. 10.00. Det eneste jeg godt tør spå om, er at Team Scallywag ikke når med, når opsamlingsheatet starter inden for det næste døgns tid.

 

 
Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude og lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?