fbpx

VOR: Vestas på vej mod Itajaí - for motor

Ca. 1.700 sømil venter besætningen om bord på Vestas - for motor! 

Med en hastighed på ca. 7 knob, så vil Vestas være fremme i Itajaí om ca. 10 dage, og det burde være i god nok tid til at få rigget båden til med en ny mast, så de er klar til starten på 8. etape fra Itajaí mod New Port RI.

In-Port i Itajaí sejles den 20. april, og selve starten på 8. etape går to dage senere - den 22. april.

Vestasstukket

På Martech Falklands Ltd. Facebook side kan man læse følgende opdatering: So after a pretty long weekend, we finally got Vestas ready for sea. Converting a ballast tank into a fuel tank, diving to check for damage, tipping food and beer into the crew and restocking the larder, all came together and she sailed from FIPASS at 18.45 local. Good luck guys! Foto: Martech Falklands Ltd.

Ser vi Scallywag igen?

Mapfre, som har været ude af racet i 12 timer med masteproblemer, er tilbage i gamet, men det helt store spørgsmål lige nu, er om Scallywag kommer tilbage i denne udgave af Volvo Ocean Race?

Efter deres tragiske uheld, hvor John Fisher 'was lost at see' - er båden på vej mod Chile og nærmeste fastland, men hvad der skal ske med båd og besætning herfra er endnu ikke officielt. 

Menneskeligt ville det nok være at trække sig ud. Jeg har slet ikke fantasi nok, til at forestille mig den besætning fortsætte. Omvendt - så står alt jo ikke stille, selv om et menneskeliv er en alt for høj pris at betale, så ser man tit i sådanne tilfælde, og andre sportsgrene - det være sig, cykling - motorsport - bjergbestigning - skiløb, sågar fodbold, at teamet vælger at fortsætte, i respekt for den som ikke længere er med.

Vi må se hvad der sker, her handler det også om at få båden frem til rette tid og sted, absolut ikke en nem opgave, så HVIS Scallywag vælger at udgå, ville det nok ikke være verdens største overraskelse.  

 
Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude og lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?