fbpx

VOR: Kan hjemmebanefavoritten holde hjem?

Inkluder i Newsletter: Ja

Fuldstændig som et 6-dages løb ser det ud til at hjemmebanefavoritterne vinder. Her handler det dog ikke om cykelløb, men og Volvo Ocean Race ben 4. fra Melbourne til Hong kong.

Forrest ligger således Hong kong-båden med det mundrette navn Team Sun Hung Kai/ Scallywag. Kl. 12 dansk tid har de godt 100 sømil til mållinjen og på trods af en øjeblik fart på 21 knob forventes båden først i mål til midnat dansk tid.

Det betyder også, at der er muligheder for de bagvedliggende både. Ikke mindst fordi indsejlingen til Hong Kong kan være en udfordring. Dels er der en naturlig mindre skærgård, hvor vinden kan blive meget lokal, dels er der byens mange højhuse, der kan give uforudsigelige udfordringer og endelig sige vindprognoserne der siger aftagende. Så mens bådene lige nu ligger i ca. 20 knobs vind, så dropper den løbende fra bådene er omkring 10 sømil fra mållinjen helt ned til 2 knob.

Når det er sagt, så har Team Sun Hung Kai/ Scallywag alle muligheder for at køre den hjem og tage et betragteligt op i klassementet.

Netop nu kl. 12.00 dansk tid har de et forspring på 49 sømil til Vestas 11 hour racing, der har 21 sømil til Dongfeng Race Team. På mellemhånd ligger Nikolei Sehested med AkzoNobel, der har 133 sømil op til den førende båd. Mapfre har 205 sømil op, og så ser der ud til at blive kamp om at undgå sidstepladsen mellem forhåndsfavoritterne fra Team Brunel, der på dette ben har danske Jens Dolmer om bord og Turn the Tide on Plastic. Kun 8 sømil skiller de to både i Brunels favør.

Kampen om 2. pladsen ser ud til at gå til Vestas fordel. Dongfeng har valgt en mere nordlig kurs efter Filippinerne. Lige nu ser det ud til at have kostet, men hvem ved, hvad der sker når vinden begynder at droppe – det kan gå hen og blive rigtig spændende!

Følge med her på sitet og på VORs Facebook-side. Der er rygter om live-feed fra målgangen fra kl. 18 dansk tid - link her




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *