fbpx

Volvo Ocean Race: Groupama overlever lækage - og vinder fjerde etape

Inkluder i Newsletter: Ja

I et par timer vidste det franske hold ikke om båden var på vej ned eller ej - det var svært at få overblik i vandmasserne, og det var klart at der kom meget vand ind. Men til sidst blev lækagen lokaliseret, og midlertidigt udbedret. Nu kunne pumperne holde stand, og båden komme i mål. Umiddelbart virker det som om skaden simpelthen er sprækker i stævnens kulfiberlaminat, efter mange døgns banke-sejlads ind i stor sø på kryds.

Tricky fælder på vejen

Groupamas sejr smager godt for det franske hold - det er deres første, og den kommer efter at de har ført det meste af den lange fjerde etape fra Sanya. Gang på gang har de valgt rigtigt, og konkurrenterne har ikke gjort det let for dem. Der har været mange tricky fælder på vejen, mange steder hvor de kunne komme galt af sted rent taktisk og strategisk.

Hård fight bagved

Især har Telefonica gjort det svært for etapevinderne. Efter en svag åbning på etapen kravlede de tilbage og formåede at presse og true Groupama ved flere lejligheder. Lige nu ser det dog ud til at Puma kan sætte sig på andenpladsen, efter at have været uheldige flere gange undervejs. De prøver at kontrollere Telefonica og Camper, som begge ligger meget tæt og slås om den sidste plads på podiet.

Vi følger op...

De to sidste pladser ser ud til at tilfalde Abu Dhabi og Sanya, i nævnte rækkefølge. Vi følger op her på sitet, eftersom bådene kommer i mål i løbet af lørdagen. Følg evt. begivehederne time for time på www.volvooceanrace.com

Film fra Groupamas sidste. hektiske oplevelser her:




Seneste nyheder

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Sejlads i det nye klima






Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *