fbpx

Volvo Ocean Race: Groupama væk, resten tæt

Inkluder i Newsletter: Ja

Det nærmer sig afslutningen på fjerde etape Sanya-Auckland - et hårdt kryds mod mål genstår, hvor det handler om at runde den nordlige spids af New Zealand og "banke pæler" ned langs den østlige kyst til mål i Auckland.

Første franske etapesejr

Groupama med Franck Cammas som skipper har sejlet en fantastisk etape, og har nu etableret en føring på ca. 140 mil. Med mindre end 270 mil til mål er de svære at nå - de skal sådan set kun holde sammen på båden og ikke lave store fejl eller ødelægge noget på båd eller rig. Så vil de få sin første etapesejr.

Sanya op

Men de øvrige placeringer er til salgs, og alle kan få dem. For resten af feltet har gennem de seneste par døgn samlet sig i en tæt klump, hvor alt kan ske. Vi snakker hårdt kryds nu, og tiltagende vindstyrke og bølgehøjde vil gære de sidste døgn til en sejtrækker. Men de foregående døgns  lette, skiftende forhold har blandt andet bragt Sanya helt op i feltet, hvor kun små marginer adskiller dem fra en podieplads. Men de kan kun klare sig ved taktiske tricks, udført af norske Aksel Magdahl, og resten af vejen er der ikke så meget at lege med for ham. Så deres manglende fart vil nok gøre det svært for Sanya at hænge med ind til mål - desværre.

"Dogfight" med alt på spil

 Puma har krydset ind foran Telefonica, Camper (som er på vej mod sin hjemmehavn!) ligger og snuser til andenpladsen, og Abu Dhabi har kontakt. Så det bliver en "dogfight" mod mål, med alt på spil for de fem både bagved Groupama!

Følg bådene på tracker - klik ind på racedata på www.volvooceanrace.com

Her tracking fra fredag morgen:

screendump vor









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *