fbpx

Vendée Globe: Det er en ren gyser

Inkluder i Newsletter: Ja

Alex Thomson fortsætter med at hente på Armel Le Cléac'h. Ved seneste positionsopdatering er Alex Thomson blot 34 sømil franskmanden i front. De seneste dage har Hugo Boss båden bidt sig ind på Banque Populaire som en sulten krokodile.

Thomson har dog sine udfordringer om bord med et anemometer, der ikke virker korrekt. "Jeg prøver at få fikset min vindmåler. Jeg har haft en søvnløs nat og er meget træt. Jeg fokuserer ikke så meget på målstregen lige nu, men hvad jeg skal gøre for at få autopiloten i funktion, så jeg kan sove.  Indtil mit anemometer fungerer korrekt, har jeg svære betingelser om bord. Jeg har brug for søvn, men det er umuligt at sove. Det eneste, jeg har i tankerne lige nu, er, at jeg ønsker at sove mere end et år", lyder det fra en træt Thomson.

Taktik?

Hvis man bruger funktionen 'Predictwind' til at forudse vejrsystemer og vind i området, hvor de to både ligger, så anbefaler den, at bådene holder deres styrbord halse de næste seks timer. Derefter skal der krydses frem til målstregen i Les Sables d'Olonne. En distance på omkring 360 sømils sejlads.

Predictwind

Bolden i nu på Alex Thomsons banehalvdel. Hans bedste chance for at vinde Vendée Globe er at krydse op tidligere, end Predictwind ruten anbefaler. Så skal han håbe på et positiv vindskift, der vil give ham en bedre kurs og kortere afstand til Les Sables d'Olonne. Med andre ord er Thomsons bedste mulighed at 'skære' hjørnet på Armel Le Cleac'h.

Den anden mulighed er at følge anbefalingerne fra Predictwind ruten og tage en lignende kurs som Banque Populaire og Armel Le Cléac'h. Derefter må Hugo Boss teamet håbe på, at Alex Thomsons båd er hurtigere og kan indhente de sidste sømil på Armel Le Cléac'h. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal Alex Thomson sejle i gennemsnit 1,5 knob hurtigere end over de sidste 24 timer.

Arrangørerne forventer at første båd i mål bliver omkring klokken 19.00 i morgen torsdag. Indtil da kan vi blot følge dette tætte opgør - hvem vinder Thomson eller Le Cléac'h?









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *