fbpx

Vendée Globe: Slutspurten er i gang

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter flere dages langsommelig sejlads i let vind mod nord, hvor franske Armel Le Cléac'h og britiske Alex Thomson for alvor har begivet sig ind i sidste fase mod Les Sables d'Olonne i Frankrig, er der igen kommet vind i sejlene og fart i bådene. Det blæser op mod 30 knob i området.

Armel Le Cléac'h har den seneste uges tid også været vidne til, hvordan hans forspring er skrumpet ind dag for dag-. De to skippere ligger med blot 85 sømil imellem sig. De har godt 1.100 sømil tilbage til målstregen, hvilket betyder, at man forventer, at de ankommer på torsdag. Indtil da vil de begge forsøge at presse hver eneste bid af hastighed ud af deres IMOCA 60 både.

Alex Thomson konkurrerer i Vendée Globe for fjerde gang. Hans mål har hele tiden været at blive den første brite nogensinde til at vinde solokapsejladsen Jorden rundt. Hvis han kan fortsætte med at indhente på Armel Le Cléac'h er der en reel chance for, at han kan realisere sit mål. Armel Le Cléac'h kommer dog ikke til at give sin førerposition fra sig uden kamp. Han er fast besluttet på at sikre, at han kan stille sig øverst på Vendée Globe podiet. De to seneste udgaver har han måtte nøjes med en andenplads. Armel Le Cléac'h har været i front siden den 2. december 2016.

Indenfor de næste 36 timer vil det være muligt at forudsige, hvilken kurs de to herrer vælger mod Les Sables d'Olonne - så skal vi for alvor være vidne til en sand opløbsstrækning.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *