fbpx

Vendée Globe: Lavtryk over Atlanten skaber fornyet spænding

Inkluder i Newsletter: Ja

De to førende både i Vendée Globe, Banque Populaire VIII og HUGO BOSS, nærmer sig Ækvator og de berygtede Duldrums (stille vindbælte, red.)

Normalt ville en førerposition ud af The Duldrums være lig med en samlet sejr, men et lavtryk vil det anderledes! Intet er afgjort.

Lavtrykket som er placeret over Madeira, skaber et usædvanligt vejrfænomen over Nord Atlanten. Her ville Passatvindende normalt sende bådene over Azorerne hjem, men det eksisterende vejrsystem betyder at de to førende både søger via Kap Verde øerne, samme vej som de drog afsted for 61 dage siden.

Lige pt. her fredag eftermiddag, er der under 300 sømil mellem Banque Populaire XVIII og HUGO BOSS, og 'Banken' sejler kun ca. 6,3 knob - mens Boss'n drøner afsted med 18,9 - så vi vil opleve endnu et opsamlingsheat, inden de afgørende sømil mod Les Sables d'Olonne.

Og en lille, men absolut ikke uvæsentlig ting, en stor del af vejen hjem vil foregå så Alex Thomson kommer på hans optimale styrbord halse med HUGO BOSS, så kommer der nok luft, vil også HUGO BOSS kunne foile.

Nummer tre i spil

Vurderingerne går at også nummer tre i sejladsen, Jérémie Beyou i Matre COQ, som lige nu er små 1.000 sømil fra 'Banken' også skal samme vej som de to førende, hvorefter resten af feltet vurderes at komme til at sejle over Azorerne hjem.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *