fbpx

Vendee Globe: Endnu et mastehavari

Inkluder i Newsletter: Ja

Den franske skipper Stephane Le Diraison mistede masten på sin IMOCA 60 ’Compagnie du Lit / Ville de Boulogne- Billancourt’ lørdag eftermiddag. Le Diraison lå nummer 10 i det samlede felt da uheldet skete, mens han befandt sig i et lavtryksområde med 30-35 knobs vind, altså 15-18 meter pr. sekund.

Le Diraison kom heldigvis ikke noget til ved uheldet, og skipperen kan melde om at han har fået fjernet resterne af riggen, og i går aftes kæmpede han med alt hvad han havde lært for at nå at rigge en nød-rig til inden mørkets frembrud. 

Han forventer at kunne rigget noget til med sin bom, og Le Diraison har ca. 950 sømil til Melbourne i Australien, så der går lige et stykke tid før han får fast grund under fødderne igen.

Den førende

Fremme i front, på vej mod Cap Horn, har Banque Populaire VIII med Armel Le Cléarc'h fået skabt sig et hul på over 440 sømil ned til Alex Thomson og hans HUGO BOSS som 'lider' med sin manglende styrbord foil. 

Tættest på de to både Thomson og Le Cléarc'h er SMA med Poul Meilhat og Maître CoQ Jérémie Beyou som kæmper en indædt kamp om tredjepladsen, godt nok over 1.300 sømil bagud, men tilgengæld side om side - 8 både er udgået af årets Vendee Globe.

 









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *