fbpx

Alex Thomson: Det er irrelevant, hvor vi hver især befinder os

Inkluder i Newsletter: Ja

Faktum er, at tid og antal sømil, der adskiller britiske Alex Thomson fra føreren af Vendée Globe, Armel Le Cléac'h, er mere end halveret de sidste 24 timer. Men virkeligheden er også, at Thomson nu befinder sig på den anden side, at det første kraftige lavtryk, som han har brugt weekenden på passere. Han sejlet i et 'rodet' vindområde, mens han venter på et nyt lavtryk, han skal kæmpe sig igennem. De sidste par døgn har været så hårde, at Alex Thomson kun har kunnet kravle rundt på båden.

Armel Le Cléac'h har haft en komfortabel føring den sidste uges tid, men Alex Thomsons gode fart i båden, har gjort, Le Cléac'h forspring er skrumpet fra 195 sømil til kun 80 sømil, hvilket har tvunget den forsvarende vinder af Vendee Globe til at bomme og ændre kurs til en mere nordøstlig retning.

Skærmbillede 2016 12 12 kl. 01.09.31

Alex Thomson er åbenbart ikke syndeligt imponeret af at hente lidt ind på rivalen Armel Le Cléac'h. De sidste to døgn har han brugt på at komme helskindet igennem lavtrykket i Det Tasmanske Hav og Stillehavet. Vindstyrken er stadig  over 30 knob i området. Alex Thomson udtaler: "Vi er nødt til at vente og se, hvad situationen er efter disse lavtryk. Armel er lidt længere øst på end mig, så han burde kunne krydse gennem det hurtigere, men på den anden side, så vil han også møde lettere vind i midten - ligesom jeg har gjort. Så dette hele afhænger ligesom af vindvinkel, når vi kommer ud på den anden side. Jeg tror, ​​hvor vi hver især befinder os lige nu, er irrelevant. Vi er nødt til at se på det over et længere tidsperspektiv".

Omkring 1.200 sømil bag Armel Le Cléac'h, finder man Paul Meilhat og Jeremie Beyou, der begge har passeret den teoretiske midtvejslinje - hvor de har kortere distance til mållinjen end allerede sejlet.









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?





Udvalgte artikler *