fbpx

Vendée Globe: Clarisse Cremer tilbage med hjælp fra Alex Thomson

Inkluder i Newsletter: Ja

Mange vil huske sagen om den franske singlehand-sejler Clarisse Cremer og hendes ulykkelige forløb med sin hovedsponsor, Banque Populaire: Hun fødte kort sagt et barn og blev fyret (læs mere her). Det medførte en shitstorm fra publikum og medier mod den franske bank, og kort efter forlød det at den legendariske Alex Thomson havde købt den båd, banken ejede, og som Cremer oprindelig skulle sejle i. Thomson har trukket sig tilbage, så hvad skulle han mon med den båd?

Tidligere Apivia
Det spekulerede vi over i den her artikel. Nu kender vi svaret: Thomson ville ganske rigtigt hjælpe Cremer i gang igen.
Det har han nu gjort: En ny sponsoraftale er sikret, denne gang med kosmetik-virksomheden L’Occitaine en Provence. Båden er tidligere kendt som Apivia, og blev sejlet af Charlie Dalin under det foregående Vendée Globe. Dalin var en af favoritterne til sejren, og blev nummer to. Båden er kendt som en af de mest vellykkede IMOCA’er der blev bygget i den generation. Banque Populaire købte efterfølgende båden, omdøbte den til sit eget navn – og ville altså lade Clarisse Cremer sejle den, når starten igen går i 2024. Sådan gik det som bekendt ikke.

Hurtigste kvinde rundt om jorden
Men nu ser det altså ud til at hun alligevel kan komme med, endda i den samme båd – dog med en anden sponsor. L’Occitaine en Provence var også hovedsponsor under forrige race, den gang for Armel Tripon, der blev nummer 11.
Clarisse Cremer blev nummer 12 i det foregående Vendée Globe, og er den kvinde som har sejlet hurtigst rundt om jorden: 87 døgn.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *