fbpx

Sejl til Sverige - og tag hunden med

Inkluder i Newsletter: Ja

Der er en lang række regler, der skal overholdes, før man må tage sin hund med på ferie fra Danmark til Sverige. Det er ikke noget der kan gøres på en dag eller to, så læs med her og vær godt forberedt.

Hunden skal være id-mærket
For at indføre en hund fra et EU-land (Danmark) til Sverige skal dyret være mærket med en mikrochip, der overholder en særlig ISO-standard. Hvis hunden bliver kontrolleret ved grænsen, og mikrochippen ikke kan læses, kan den blive afvist. Hvis hunden har en tydelig øretatovering fra før 3. juli 2011, behøver den ikke mikrochip.

Hunden skal have gyldig vaccination mod rabies
Hunden skal være vaccineret med en godkendt vaccine mod rabies. Du og hunden kan tidligst rejse 21 dage efter grundvaccinationen. Bemærk at dyret skal være id-mærket og mindst 12 uger gammelt for at få en grundvaccination. Blev den vaccineret mod rabies sidste år, skal du få den vaccineret igen, inden den gamle udløber (som regel efter et år). Er den gamle vaccination udløbet skal du vente 21 dage før indrejse i Sverige.

Hunden skal have EU-pas for kæledyr
Dyret skal have et EU-pas, hvor de udførte behandlinger med vaccination fremgår. Her kan du også få dyrlægen til at skrive, hvilke vaccinationer hunden i øvrigt har.

Husk, at anmelde hunden ved tolden i Sverige
Det nemmeste er at anmelde besøget på Tullverkets hjemmeside. Husk, at gemme det nummer du får fra Tullverket, hvis en havnefoged/tolder beder om det.
Glemmer du at anmelde besøget til Tullverket, skal du henvende dig i tolden ved indrejse. Hvis det ikke er muligt, skal du kontakte Tullverket telefonisk. Hvis du rejser ind i Sverige uden først at kontakte tolden, kan du blive straffet for indsmugling.

Ikke ormekur eller rabies-antistoftest
Tidligere var det et krav, at hunden eller katten havde fået ormekur og havde en rabiesantistof-test, men disse krav bortfaldt i 2012 på grund af ændrede EU-regler.
I 2012 bortfaldt også de særlige regler om transit. Det betyder, at en hund der medbringes til Bornholm via Sverige skal følge reglerne, som om det gjaldt et besøg i Sverige.

Læs reglerne om at indføre dyr til Sverige i deres fulde længde på Jordbruksverkets hjemmeside.




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?





Udvalgte artikler *