Man bør altid underette Søfartsstyrelsen, hvis man grundstøder i afmærket farvand - og Søfartsstyrelsen bør reagere!

Søfartsstyrelsen benægter ansvar: 16 både grundstødt i afmærket sejlrende

26-09-2017 11:58 Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I Bådmagasinet 10-2017, som udkommer torsdag, bringer vi en interessant artikel - hvem har ansvaret?

Søfartsstyrelsen frikender sig selv for ansvar, efter at 16 både i sommers grundstødte i afmærket sejlrende i det sydlige Guldborgsund. Styrelsen hævder at søkortets minimumsdybde passer. Alligevel flytter de mærkerne – hvorefter grundstødningerne straks ophører.

Guldborgsund, syd for Frederik X’s bro, 10 juni i år: Ivan Thyboe Jensen og hans kone Birgitte kommer sejlende i deres Hallberg Rassy 342. Ferien er lige startet, de har tre-fire ugers sejlads foran sig. Livet er godt. Farvandet er afmærket, og det er nemt at navigere i sejlrenden.

Bukkede ribben

Pludselig smælder det. Hårdt og uden varsel. Båden går fra fem knob til nul på et øjeblik, og de to bliver smidt omkuld i cockpittet. Ivan Jensen bliver hårdt tilredt og får bukket flere ribben. Hans kone slipper heldigere fra det. De er straks klar over, at båden må være kommet alvorligt til skade. Ivan Jensen har stærke smerter, men de formår at sejle båden i havn.

Den voldsomme grundstødning sker i sejlrenden indenfor afmærkningen, og det viser sig nu at båden har skader for 185.000 kr.

Hertil og ikke længere...

Er du abonnent - logger du bare ind øverst i højre hjørne. Læs artiklen som ligger under menupunktet "Mit Bådmagasin - Læs artikler for abonnenter".

Køb artiklen - Læs artiklen "Søfartsstyrelsen benægter ansvar: 16 både grundstødt i afmærket sejlrende". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer