fbpx

Politiet til søs er ude i sommerlandet

Inkluder i Newsletter: Ja

Mange tænker ikke over det, men der eksisterer faktisk et sejlende politi i Danmark. De kontrollerer blandt andet speedbådskørekort og sikkerhedsudstyr - antallet af redningsveste om bord skal minimum svare til antallet af personer om bord.

Ligesom skipper naturligvis ikke må være påvirket af alkohol. Politiet har et alkometer med om bord, og de sejler sigtede personer i land, hvor en læge tager en blodprøve - ligesom man kender det fra spiritusbillister. For andre gæster om bord gælder, at de ikke må drikke mere, end at de er i stand til at føre deres fartøj på betryggende måde.

Vi vil have synligt Politi til søs

I øjeblikket testsejler Politet deres nye RIB i farvandene: Øresund, Isefjord og Kattegat. Indtil slutningen af august kan man møde Politiets båd, herefter skal det evalueres om patruleringen bliver en fast del af politets arbejde. Der kom en øget efterspørgsel på mere synlig politet til søs efter dødsulykken i Københavns Havn i maj måned, hvor en vandscooter påsejlede en udlejningsbåd fra GoBoat med høj fart og efterfølgende stak føreren af vandscooteren af fra ulykkesområdet.

Politiet er også til stede andre steder i landet, hvor de får hjælp af marinehjemmeværnet til at komme rundt.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *