fbpx

Bedre beredskab til søs i trekantsområdet

Inkluder i Newsletter: Ja

Tursejlere, der sejler i Trekantsområdet, vil fra den 1. juni 2016 kunne få hurtigere hjælp, hvis der skulle opstå problemer til søs. Beredskabet i Trekantsområdet samles i en ny stor vagtcentral i Fredericia, der også indbefatter beredskabet til søs. Området der dækkes er fra Vejle Fjord i nord til syd for Kolding Fjord og Båring Vig i øst.

"Vi har samlet alle de kompetencer og ressourcer, der var i de seks kommuners beredskaber og kan nu disponere dem frit", udtaler direktør for Trekantområdets Brandvæsen, Lars Nordahl Lemvigh, til Fredericia Dagblad.

Vagtcentralen råder over bådberedskaberne i Fredericia, Jels, Kolding og Vejle, hvoraf Jels er et decideret søberedskab. "Vi har været indsat i eftersøgning af personer til søs, småbåde der er drevet væk og også dyreredning i åer", siger direktøren.

Dykkere på vagt

I det samlede beredskab indgår nu også redningsdykkerholdet fra Vejle. De var for nylig på indsats i Fredericia Havn, fordi man frygtede, at en lystfisker var faldet i vandet. Dykkerne ledte langs bolværket, mens redningsbåden med mandskab fra Fredericia eftersøgte et større område af Lillebælt.

På hvert vagthold i Vejle er én redningsdykker på hvert vagt, og der kan indkaldes flere ved større hændelser.

"Med det fælles beredskab kan vagtcentralen disponere frit over hele områdets udstyr, og det betyder, at vi kan sætte ind med større styrke, hvis der er behov for det", siger Lars Nordahl Lemvigh.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *