fbpx

Danske Tursejlere lægger turbøjer ud

Inkluder i Newsletter: Ja

Danske Tursejlere har i øjeblikket travlt med at udlægge turbøjer i de danske farvande. Der er tale om i alt cirka 40 bøjer, hvor man kan fortøje sig til, hvis man fører Danske Tursejleres flag.

Leif Nielsen fra Danske Tursejlere udtaler til Bådmagasinet: "Vi har besluttet, at Danske Tursejlere skal udlægge turbøjer, så vores medlemmer kan nyde naturen og bade fra båden, når vejret tillader dette". Dansk Sejlunion har i flere år lagt turbøjer ud i de danske farvande, og Danske Tursejleres samarbejde med unionen har bevirket, at de to organisationer har koordineret bøjeudlægningen.

"Dansk Sejlunion har lagt turbøjer ud i flere år, og sejlerne har taget godt imod dette. Nogle sejlere føler sig mere trygge ved at fortøje til en bøje end at ankre op. Dimensionerne er i orden, så man ved, at man bliver liggende - også hvis vinden er frisk", uddyber Leif Nielsen.

Danske Tursejlere satte sig ned med Dansk Sejlunion og kiggede på Danmarkskortet for at se, hvor der manglede turbøjer - Dansk Sejlunion udlægger, som tidligere nævnt, også turbøjer. Planen er, at bøjerne kommer ud i vandet først i maj måned. I det Sydfynske Øhav udlægges 20 styks fra Bøjden til Svendborg. En håndfuld udlægges ved Guldborg Sund, Ligesom bunden af Isefjorden ved Holbæk får turbøjer. Derudover udlægges nogle stykker ved Romsø og Musvågebugten. Netop nu er bøjerne ved at blive fordelt rundt til de forskellige steder med lastbil.

"Vi laver en forsøgsordning, hvor alle kan bruge bøjerne - uanset om man er medlem af Dansk Sejlunion eller Danske Tursejlere. Vi synes, så mange som muligt skal tilbydes den oplevelse, det er at ligge for svaj ved en bøje", slutter Leif Nielsen.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *