fbpx

Turistorganisation: Potentiale i lystsejlerne

Inkluder i Newsletter: Ja

VisitDenmark giver både danske og udenlandske lystsejlere gode muligheder for inspiration på nettet. Foto: Cees van Roeden.

             Sidste år generede lystsejlerne en omsætning på 300 mio. kroner efter lidt over 1,1 mio. overnatninger i de danske havne. De tal vil VisitDenmark øge med ekstra opmærksomhed på sejlerturismen.<br />


”Vi ser et stort potentiale i at få koblet sejlerturismen bedre sammen med indlandsturismen. Vi vil gerne have, at vores lystsejlere bliver længere i havnene, fordi vi kan tilbyde dem en række aktiviteter, som tager udgangspunkt i, at de ankommer i båd. Vi har iværksat et fælles projekt på Lolland-Falster sammen med Nordtyskland, hvor vi dels tilbyder rabat i havnene men også vil arbejde målrettet med at tilbyde flere aktiviteter for sejlerne. Samtidig vil vi også gerne give alle øvrige turister mulighed for at bruge havnene noget mere,” fortæller Jette Rau, der er direktør i VisitGuldborgsund.

Ny hjemmeside og temahæfter
På VisitDenmarks nye hjemmeside for lystsejlere finder man masser af information om de danske havne og aktiviteter. Der er blandt andet et link til Kort og Matrikelstyrelsen, så man altid kan finde den aktuelle vanddybde i de lokale havne, og indeholder også beskrivelser af 275 lystbådehavne i Danmark med oplysninger om nært beliggende turistkontorer, overnatningssteder og attraktioner, så man nemt bliver inspireret til at gå på opdagelse i land.

VisitDenmarks lystsejlerkampagnen består desuden også af tre temahæfter om lystsejlads på Limfjorden, omkring Fyn og ved Lolland-Falster, som netop er produceret i et samlet oplag på 150.000 eksemplarer, der udkommer i norske, svenske og tyske versioner.

Fakta om Danmark og lystsejlerturisme
• Danmark har 7300 kilometer kystlinje. Det svarer til 1,5 meter pr. dansker.
• Danmark består af over 400 navngivne øer .
• Danmark har over 350 havne fordelt over hele landet, lige fra små idylliske lystbådehavne til store prægtige marinaer og købstadshavne.

Se VisitDenmarks hjemmeside for lystsejlere .http://www.visitdenmark.com/danmark/da-dk/menu/turist/inspiration/aktivferie/sejlads/sejlads.htm